Южнокорейските марки Kia и Hyundai подписаха споразумение за партньорство за услуги със Samsung Electronics за подобряване на свързаността от автомобила до дома и от дома до автомобила. Целта е да се даде възможност на клиентите да управляват дистанционно домакински уреди с помощта на сензорни и гласови команди чрез информационно-развлекателните системи в своите автомобили.

Обратно, те ще могат да контролират дистанционно различни функции на автомобила чрез високоговорители с изкуствен интелект, телевизори и приложения за смартфони. За тази цел свързаните автомобилни услуги от Kia и Hyundai ще бъдат свързани с платформата на Samsung за Интернет - SmartThings.

Снимка: Genesis

Потребителят на автомобил Kia или Hyundai ще може да активира режима Home Mode от колата на връщане от работа и по този начин например да включи климатика, да стартира роботизираната прахосмукачка или да включи осветлението.

Обратно, той може да активира режима Away Mode преди да напусне къщата и по този начин да изключи ненужните светлини или да стартира роботизираната прахосмукачка, за да се върне по-късно в чист апартамент, както и да загрее или охлади предварително въздуха в превозното средство по подходящ начин с помощта на дистанционното управление.

Снимка: Hyundai

В допълнение към сензорния екран и гласовите команди се предлага автоматична система, базирана на местоположението, за да се предостави на клиентите по-удобна услуга. Освен това собствениците на електрически превозни средства могат да използват услугата за управление на домашната енергия, интегрирана в Smart Things, за да проверят консумацията на енергия в дома и превозното си средство, и да зададат оптималните времена за зареждане. Услугата ще бъде достъпна и за съществуващи превозни средства чрез актуализации по въздуха и USB.

И двете автомобилни марки Kia и Hyundai вече предлагат услуги от автомобила до дома и от дома до автомобил чрез сътрудничество с телекомуникационни компании и строителни компании и ще бъдат разширени с новото партньорство.