Баничарките не са създадени точно за рали изпълнения, но това може да се промени, ако зад волана на един Citroen Berlingo се озове заводският пилот на френската марка в световния рали шампионат Есапека Лапи, точно, след като е завършил втори в най-бързото рали на света – „Финландия”. И след поредица от скокове по отсечките, защо да не пробва как скача и Berlingo-то. Логично, нали?

Лапи и навигаторът му Яне Ферм получиха за забавлението Berlingo версия Worker за британския пазар, която се оказа доста подходяща за такива изпълнения – баничарката идва с 30 мм повдигнато окачване, скара, която пази двигателя отдолу и гуми за кал и сняг, които явно стават и за макадам.

Лапи, естествено, не полага усилия да пази френския автомобил и определено се забавлява. Както се е получило и видеото от този „тест”, проведен на полигона на рали школата в Лангли парк.

Това далеч не е първият опит на Citroen да вкара в рали обстановка лекотоварната си гама. Преди няколко години, когато Крис Мийк беше лидер на тима, той получи възможност да пробва рали възможностите на един Citroen Jumpy.