Дейността по изкупуване на коли е една от най-важните функции на "Екометал инженеринг" ЕООД. Тъй като България е с най-стария автопарк в Европа, а градовете ни са едни от най-замърсените, е редно да направим нещо.

Липсата на паркоместа и големия брой изоставени автомобили изискват действия по премахването им. Това може да стане, когато собствениците им решат да ги продадат на компании за изкупуване на коли. Нека Ви разкажем, какви коли изкупуваме в Екометал.

Изкупуване на коли в движение

Често случват повреди по автомобила, които настъпват по всякакви причини по време на експлоатация. Дори извършването на една диагностика е сериозен разход. Какво остава да се закупят части, да се плати на механик за подмяната им и т.н. Поддръжката на автомобил си е голям пасив, който струва много.

Когато се случи такава ситуация и собственикът прецени, че разходите по това превозно средство са непосилни, помислете за продажба. Потърсете ни, ние ще оценим стойността на автомобила онлайн и ще предложим справедлива цена за него.

Изкупуване на автомобили за части

Други често срещани запитвания има с ударени, блъснати или катастрофирали МПС. С други думи - след инцидент колата не може да се отремонтира. Тъй като е по-нов модел и от същия има такива в експлоатация по пътищата, може да бъде продаден за части.

Има хора, които поддържат по-стари автомобили и трудно намират за тях резервни части. За да се отговори на техните нужди, има автоморги, където се продават авточасти втора употреба. Там такива попаднали в инциденти коли имат допълнителна стойност.

Изкупуване на коли за скрап

Колкото и дълго да се поддържа едно превозно средство, накрая жизнения му цикъл приключва. Независимо от всички разходи по него - за нови гуми, съединител, турбо или други, трябва да отиде за скрап. Дори с цялата тази носталгия и всички разходи по него, единствената му стойност е да бъде бракувано.

Такива автомобили минават през пълно разкомплектоване, отделят се гуми, пластмаси и текстил. След това се рециклират и преработената скрап отива за повторна употреба в металодобивната индустрия. Вместо да събират прах, да ръждясват и заемат оскъдно паркомясто. Дори да се в двора или гаража, пак е излишно.

Къде мога да продам колата си веднага

Най-бързият начин да продадете своят автомобил е в Екометал. Ако посетите сайта ни ще видите на главната страница калкулатор за коли за скрап. Там като въведете данните на своето превозно средство, бързо ще научите колко може да получите. Оттам може и да запазите директно своя час за извозване.

Ако имате допълнителни въпроси, може да позвъните директно в колцентъра ни, който работи без почивен ден за Вас от 08 до 20 часа. Имаме и чат, в който може да изпращате снимки, когато се налага да се извърши допълнителна оценка. Може да ни пишете и през формата ни за контакти през сайта.

Ако искате да научите как се отписва кола от общината, може да прочете и как се бракува МПС.


Съдържание на "Екометал инженеринг" ЕООД.