Моделното семейство CLE на Mercedes-Benz, което замени едновременно купето на C-класата с две врати и купето на E-класата с две врати, се появи в гамата на марката през миналото лято. През февруари се състоя премиерата на откритата версия CLE Cabriolet, а сега беше представена по-мощна версия на кабриолета Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet.

Вижте как изглежда новият Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet  >>  >>  >>

Четириместният открит модел е получил по-агресивно оформление на каросерията с характерни хриле на предните калници и изпускателна система с четири ауспуха. Многослойният мек покрив се предлага в избор от три цвята - черен, сив или червен. Текстилният покрив с електрическото задвижване може да се сгъне или да се повдигне за по-малко от 20 секунди при скорост до 60 км/ч.

Снимка: Mercedes

Корпусът е допълнително подсилен, а зад седалките са монтирани предпазни щанги, които осигуряват защита на водача при преобръщане. Към задължителните алуминиеви и карбонови детайли AMG, стандартните системи Aircap и Airscarf се превърнаха в отличителни белези на кабриолета. Първият включва прибиращи се дефлектори на въздушния поток над предното стъкло и зад втория ред седалки, които намаляват турбуленцията в салона. Въздушният шал Airscarf използва въздуховодите на предните седалки, които подават топъл въздух към раменете и вратовете на водача и пътникът до него.

Снимка: Mercedes

В интериора на Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet има специални дисплеи - 12,3-инчов пред погледа на водача и 11,9-инчов централен сензорен екран. Като опция се предлагат подобрени седалки AMG Performance с по-релефни странични опори. Багажникът има електрически задвижван разделител, който променя позицията си в зависимост от това дали покривът е вдигнат или сгънат. Обемът на багажника е 295 литра когато покривът е прибран в него и съответно 385 литра, когато колата е открита. Облегалката се сгъва в съотношение 60:40.

Снимка: Mercedes

Новият Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet се задвижва от 3,0-литров 6-цилиндров редови бензинов турбомотор с максимална мощност 449 к.с. и въртящ момент 600 Нм в интервала от 2200 до 5000 об/мин. Двигателят е съчетан с 9-степенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift TCT 9G с вграден 48-волтов стартер-генератор с мощност 23 к.с. и въртящ момент 205 Нм.

Задвижването на всички колела 4Matic и адаптивното окачване AMG Ride Control са стандартни за модела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,4 секунди, но с опционалния пакет AMG Dynamic Plus, който включва Race Start, времето е намалено до 4,2 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/ч, но срещу доплащане може да бъде увеличена на 270 км/ч.

Снимка: Mercedes

Новият Mercedes-AMG CLE 53 има стандартно кормилно управление на задния мост, което може да се завърти противоположно на предните колела с до 2,5 градуса под 100 км/ч. Над тази скорост задните колела се завъртат успоредно на предните с цели 0,7 градуса, осигуряващи повече стабилност при по-високи скорости. Цената на кабриолета Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ ще бъде известна след около месец, когато започват продажбите.