Проектиран от самото начало като електрически автомобил (EV), I-Pace предлага дързък аеродинамичен дизайн и интериорно пространство за петима възрастни и багаж. Всичките колела се задвижват от два Jaguar мотора с комбинирана мощност 400 к.с. и въртящ момент 696 Нм с ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 сек.

Вижте снимки >> >> >>


Литиево-йонна батерия с капацитет 90 kWh осигурява 480 км пробег, с EV навигация за оптимизиращ пробега маршрут. Специална EV алуминиева архитектура поддържа най-устойчивата на усукване конструкция на каросерията на Jaguar с разпределение на теглото 50:50, предава technews.bg.

I-Pace се зарежда от 0 до 80% само за 40 минути, а 15-минутно зареждане осигурява пробег от 100 км, уточняват от производителя.

В допълнение, интелигентни настройки с използване на алгоритми за изкуствен интелект адаптират I-Pace към индивидуалните предпочитания на водача. Предвидеи са и безжични обновявания до последните версии на софтуера.

Jaguar I-Pace се предлага от 1 март във версии S, SE и HSE, както и във версията First Edition – всичките, вдъхновени от дизайна на оригиналния концептуален автомобил.