През 2020 година китайската автомобилна компания Great Wall Motor (GWM) взе решение да централизира своя бизнес в Европа, създавайки свое дружество в Германия - Great Wall Motor Deutschland GmbH. Тогава компанията GWM беше ръководена от факта, че това е един от най-развитите и конкурентни пазари в Европа с дългогодишна история и опит в проектирането, дизайна и производството на автомобили.

Имайки предвид разрастването на продажбите на международните пазари, които в последно време представляват над 30% от общите продажби, GWM взе решение да промени своя подход и бизнес стратегията си, като в резултат на това наскоро беше създадено дъщерното дружество Great Wall International Trade Company Limited, което ще се фокусира изцяло върху развитието и оперирането на всички външни пазари.

Новооткритото дружество ще има централна роля в разгръщането на външните пазари и оказването на търговска, маркетинг и следпродажбена подкрепа, по пътя към постигането на пълния потенциал на всеки един пазар. Към днешна дата една голяма част от пазарите вече се управляват от новото дружество и се очаква постепенно това да се случи с всички пазари до края на 2024 година.

Предвид промяната на цялостната стратегия, GWM взе решение да закрие Great Wall Motor Deutschland GmbH, като премести част от своите служители на други места, но запазва Европа като свой приоритетен пазар, който да развива. Всички дейности по осъществяването на бизнес стратегията на GWM в Европа, която включва навлизане на нови пазари, създаване на нови и надграждане на съществуващите дистрибуторски мрежи, представяне на нови продуктови линии, както и постоянно продължаващите проучвания за възможностите за локализация, чрез създаване на производства в Европа, ще бъдат поети от новосъздаденото дружество Great Wall International Trade Company Limited. Бъдещето на компанията и нейните продукти са вълнуващи, а нейното присъствие и развитието на европейския пазар е сигурно.

WEY 03 и WEY 05

Снимка: GWM

Компанията Great Wall Motor и нейното представителство у нас в лицето на фирмата "Българска Автомобилна Индустрия" (БАИ) със своето разрастващо се портфолио, ще продължи да радва своите българските клиенти като им предоставя комфортно и сигурно пътуване, с класа и стил за всеки характер. На територията на България GWM се радва на сериозен успех с моделите на HAVAL, а от скоро предизвиква интерес и със своите модели WEY 03, WEY 05 и ORA 03. Това се дължи на изграденото доверие и дългогодишното партньорство на Great Wall Motor с родната "Българска Автомобилна Индустрия", което продължава от над 10 години.

ORA 03

Снимка: GWM

Great Wall Motor (GWM) e водеща компания в автомобилната индустрия, базирана в Китай, която през последните години много активно развива своята дългосрочна глобална стратегия като поставя сериозен фокус върху обслужването и разширяването на европейския пазар. Основна цел и принцип на компанията, като част от разгръщането на бизнес стратегията на територията на стария континент, е да комуникира високотехнологични и устойчиви решения.

Производителят предоставя комфорт, безопасност и пътуване с класа, посрещайки нуждите на своите европейски клиенти. GWM отдава все по-голямо значение на външните си пазари, както и инвестира сериозен ресурс в това да проучи нуждите им, с цел въвеждане на най-подходящите решения и адаптиране към локалните изисквания за бъдещо развитие на всеки един от своите външни пазари.

WEY 05

Снимка: GWM

Инвестицията в развитието на пазари извън Китай расте с всяка изминала година, като е придружена от лансирането на първокласни в своята категория продукти. Компанията производител създава конкурентни автомобили, които са все по-добре приемани и от европейската публика. В Китай компанията Great Wall Motor е лидер на пазара на SUV, като вече е успешно позиционирана на световния пазар като един от първите китайски производители на автомобили, които продават колите си извън Китай.

HAVAL H9

Снимка: GWM

Компанията Great Wall Motor е основана през 1984 г. и е една от най-иновативните корпорации не само в Китай, но и в целия свят. Със своите три основни продуктови сегмента - SUV, леки автомобили и пикапи, Great Wall Motor предлага на своите клиенти модели с традиционно, хибридно и изцяло електрическо задвижване. Моделите на GWM включва марките автомобили HAVAL, WEY, ORA, POER и TANK. Great Wall Motor GWM е на първо място по продажби на SUV в Китай от 11 години, както и лидер по продажби на пикапи от 23 години.