FIAT представи новото специално издание - FIAT 500e Mirafiori. Този модел почита завода "Мирафиори" и отдадеността на екипа 50 години след дебюта на FIAT 131 Mirafiori през 1974 г. Електрическият кабриолет ще се предлага с два варианта на батериите с капацитет от 42 кВтч и 23,8 кВтч. Новият модел ще се предлага в завладяващия нов син цвят Celestial, който е специално създаден за италианското лято и е замислен да влива в ежедневието духа на La Dolce Vita.

Вижте как изглежда новият електрически FIAT 500e Mirafiori   >>  >>  >>

Стандартните функции включват система за подпомагане на шофиране от ниво 2 за безпроблемна навигация и система за асистенция на паркирането с 360-градусов изглед. Освен това релаксацията е напълно интегрирана с първокласни, меки на допир седалки, 10,25-инчов сензорен екран с радио и първокласна аудиосистема от JBL с мощност 320 вата. Интегрираната навигация, свързаните услуги и изцяло LED светлините подобряват изживяването.

FIAT 500e Mirafiori

Снимка: FIAT

Първокласният екстериор е допълнен от 16-инчови полирани алуминиеви джанти и хромираните акценти, които добавят нотка изтънченост. В знак на своята уникалност, FIAT украси това специално издание с нова хромирана плоча, показваща подписа на Mirafiori заедно с емблематичния силует на Торино. Новият FIAT 500e Mirafiori ще се предлага само на италианския пазар от това лято.

Към края на 2025 г. и началото на 2026 г. на пазара ще бъде пуснат и изцяло новият FIAT 500 Ibrida, който също ще се произвежда в завода "Мирафиори" в Торино, Италия. Хибридният модел ще допълни много ценения електрически FIAT 500e, който също е разработен, конструиран и проектиран в "Мирафиори". Този ход подчертава отдадеността на FIAT към иновациите и устойчивостта, като същевременно засилва дълбоката му връзка с италианското наследство и силната стратегическа роля на "Мирафиори". Марката също така представи новия 500e Mirafiori, специално издание на електрическия кабриолет, посветено изключително на Италия.

FIAT 500e Mirafiori

Снимка: FIAT

Торино е централата на FIAT, където се взимат глобалните решенията и където марката завладява световния пазар, кола по кола. FIAT произвежда 500e, 500X, Panda и Ducato в Италия. През 2023 г. една на всеки три коли, продадени в световен мащаб са произведени в Италия.

Тази цифра е още по-висока на италианска територия, тъй като внушителните 70% от автомобилите FIAT, продадени в страната, са сглобени в Италия. С Panda, която се произвежда в "Помилияно", и с 500 в "Мирафиори", два от най-емблематичните модели на марката се раждат в Италия. "Мирафиори" е родното място на FIAT 500, символ на нашата любима страна от Торино до Токио, от Лос Анджелис до Сао Пауло и Берлин.

FIAT 500e Mirafiori

Снимка: FIAT

Хибридната версия ще бъде разработена и проектирана в Торино, точно както 500e. Накратко, ще носи етикета "Произведено в Мирафиори". Тази чисто италианска принадлежност важи и за компонентите на модела - двигателят ще идва от завода на Stellantis в Термоли, изпускателната система ще се произвежда в Неапол, а скоростната кутия също ще се произвежда в завода "Мирафиори".

FIAT затвърждава своя ангажимент към електрическите превозни средства, 500 и "Мирафиори". Наскоро беше обявена инвестиция от 100 милиона евро за увеличаване на потенциала на емблематичния FIAT 500e с преработена платформа, която ще вгради технология за батерии от ново поколение, за да направи този модел по-достъпен за клиентите.

Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT

Снимка: FIAT

"FIAT се гордее да бъде символ на Италия по целия свят. Италия служи като нашата основа, нашата движеща сила и нашето бъдеще. И заводът "Мирафиори" е един от нашите двигатели, който представлява Италия, нейните хора, нейните ценности, нейната гордост и разбира се, FIAT 500. Но днес 90% от продукцията на "Мирафиори" е за износ. За да увеличим броя на моделите 500 по пътищата в Италия и за да отговорим на италианските клиенти, ние решихме да дадем ход на новия 500 Ibrida. Новият 500 Ibrida има италианско име, ще бъде разработен и проектиран в Торино и произведен с гордост в завода "Мирафиори". Ясно е, че в "Мирафиори" играе стратегическа роля за марката и че ние също продължаваме да инвестираме в Италия, в 500 и в "Мирафиори"", коментира Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален главен маркетинг-директор на концерна Stellantis.