Американски автомобил Dodge Charger (Додж Чарджър) се продава на търг от отдел "Държавни вземания" към Националната агенция за приходите в Пловдив, съобщи БТА. Първоначалната цена за спортния седан, определена от експертите и обявена от НАП, е 60 000 лева.

От тази цена следва да започват предложенията за закупуване, а оферти се приемат на адреса на приходната агенция в Пловдив на ул. "Скопие" 106, корпус 2, до 14 юли включително. Документите могат да се изпращат по пощата или да се представят лично. В същия срок - до 14 юли се внася и депозитът, който е в размер на 20% от първоначално обявената цена.

Снимка: НАП

На снимките, разпространени от Агенцията, се вижда, че автомобилът Dodge Charger е в добро външно състояние и се съхранява в базата в град Любимец към Гранично полицейско управление - Свиленград.

Именно там колата може да бъде огледана от кандидат-купувачите от днес, 10 юли до 12 юли включително, във времето от 10 до 12 часа и от 14 до 16 часа. Първата регистрация на автомобила е от 2016 година, уточняват данъчните, като регистрационният номер е шведски. От НАП съобщават още, че двигателят е бензинов, а предавателната кутия е автоматична.

Снимка: НАП

Автомобилът Dodge Charger е цвят сив металик, с кожена тапицерия отвътре в черно и червено, като надписът SRT на облегалките на седалките може да заблуди хората, че става дума за специалната серия Dodge Charger SRT. При внимателен оглед на каросерията на колата обаче става ясно, че това е версията на Charger R/T.

Снимка: НАП

На снимките също така се вижда, че автомобилът Dodge Charger има лети джанти, черен преден капак на каросерията, но без характерния отвор за охлаждане на мотора, по който се различава спортният модел Dodge Charger SRT.

Снимка: НАП

Направените ценови предложения за закупуване на автомобила ще се разгледат от комисия на 19 юли в НАП Пловдив. Снимки на колата отвън и отвътре, условията за провеждане на продажбата, както и контактите на инспектора от отдел "Държавни вземания", водещ търга, са публикувани в електронния Портал за продажби на НАП.

Снимка: НАП