Американската марка Cadillac постепенно пусна цяла гама от електрически SUV. Започна с Lyriq, последван от Escalade IQ и разбира се зашеметяващия седан Celestiq. Сега към гамата на Cadillac се присъединява четвърти електрически автомобил и както се очакваше, той използва същата структура за наименованията, завършваща на IQ. Новият електрически SUV се казва Cadillac Optiq и ще бъде най-малкият електромобил на марката.

Новият модел ще действа като входно ниво към електрическите предложения на Cadillac. Той използва много от същите визуални детайли, които се срещат при Lyriq и Celstiq, като светлинните елементи отпред и разделените задни светлини отзад.

Снимка: Cadillac

По отношение на размерите Cadillac Optiq би трябвало да е толкова голям, колкото Chevrolet Equinox EV. Този SUV е идентичен по размери с Cadillac XT5 с бензинов двигател. Тъй като Cadillac Optiq ще използва платформата за батерии Ultium на General Motors, той трябва да има подобна производителност, обхват и зареждане като Equinox.

Електромобилът на Chevrolet има среден пробег от 483 км и се предлага в конфигурации както с предно предаване, така и със задвижване на всички колела. В зависимост от това как се конфигурира, Chevrolet Equinox EV доставя 210 к.с. или 290 к.с. Повече подробности за новия електрически Cadillac Optiq ще бъдат разкрити в началото на следващата година.