Обновеният Cadillac CT5 дебютира на тазгодишното международно автомобилно изложение в Детройт. Модернизираният луксозен седан ще бъде пуснат в продажба през пролетта на 2024 г.

В предната част обновеният Cadillac CT5 има по-голяма решетка с хромирана рамка и лъскава черна мрежеста шарка в средата. Във външните ъгли са поставени нови правоъгълни фарове, което е наложило нов дизайн на светлините, като е добавена и нова хоризонтална част. Леки промени в долната част придават на предницата по-ъгловат вид.

Снимка: Cadillac

Моделът Sport има затъмнена решетка без хромирани акценти. Освен това има различна долна част с мрежа, която съответства на горния отвор. Около прозорците има черна облицовка. Нито една версия не получава промени в задната част. Cadillac добавя новите цветове Deep Space Metallic и Typhoon Metallic като опции срещу допълнително заплащане.

Снимка: Cadillac

Интериорът на обновения Cadillac CT5 е значително преработен, като пред водача е инсталиран 33-инчов извит LED сензорен дисплей като стандартно оборудване. Той съчетава функциите на инструменталния панел и информационно-развлекателната система и има резолюция 9K. Новият седан е с вградени функции на Google, които включват Google Assistant, Google Maps и Google Play.

Системата поддържа Apple CarPlay и Android Auto, както и възможност за 5G Wi-Fi. Оформлението на екрана може да се персонализира, така че водачите да могат да пренареждат приложенията и иконите според техните предпочитания. Освен това потребителите могат да променят информацията на арматурното табло според техните предпочитания.

Снимка: Cadillac

Селекторът за избор на режими позволява на водача да адаптира реакциите на Cadillac CT5 към различни условия на шофиране, включително да настройва реакцията на кормилното управление, звука на двигателя и усещането за спирачките.

Режимите включват Tour, Sport, Snow/Ice и MyMode за персонализирани настройки. Обновеният Cadillac CT5 също има някои нови технологии за безопасност, а като опция се предлага автопилот Super Cruise, който управлява автономно автомобила, но може да се използва при определени условия и само на съвместими пътища.

Снимка: Cadillac

Седанът е оборудван стандартно с асистент за кормилно управление в слепите зони и автоматично аварийно спиране на кръстовище. Предлагат се система за разпознаване на пътни знаци и интелигентен асистент за скорост. Обновеният Cadillac CT5 се предлага стандартно с 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, който произвежда 237 к.с. и 350 Нм въртящ момент.

Предлага се и 3,0-литров V6-цилиндров мотор с две турбини с мощност 335 к.с. и 550 Нм въртящ момент. И двата двигателя са свързани с 10-степенен автоматик. Стандартното задвижване е на задните колела, а като опция се предлага и задвижване на всички колела 4х4. Новият Cadillac CT5 ще произвежда в завода на General Motors в Лансинг, Мичиган.