Легендарната марка Bugatti, собственост на Volkswagen Group, показа уникален автомобил, наречен Chiron Super Sport, вдъхновен от купето Bugatti Type 57 SC Atlantic от 1934 г.

Този разкошен хиперавтомобил е поръчан като подарък за рождения ден на 70-годишна американка. Тя стилизира модерното купе заедно с дизайнерите от отдела Sur Mesure, след като вижда легендарния му предшественик или по-скоро екземпляра, който е изложен в Mullin Automotive Museum в САЩ. Автомобилът предизвика възхищение, тъй като новият Chiron Super Sport 57 One of One е получил боя в стила на легендарния Atlantic и възпоменателен декор в салона.

Вижте уникалното Bugatti Chiron Super Sport 57 - единствено в света  >>  >>  >>

Едно от уникалните преживявания, достъпни за клиентите на Bugatti, е възможността да участват в процеса на създаване на автомобила. Най-яркият пример за това е Chiron Super Sport 57 One of One, стилизиран като шедьовъра Type 57 SC Atlantic.

Снимка: Bugatti

Историята зад създаването на тази специална версия е наистина много интересна. Клиентът се оказа 70-годишна дама, която преди 20 години за първи път е видяла автомобила Bugatti Type 57 SC Atlantic от 1934 г. и той е потънал дълбоко в нейната душа. Това не е изненадващо, тъй като този известен спортен автомобил редовно се появява в списъците на най-красивите и елегантни автомобили на всички времена.

И така, наскоро нейният съпруг я поканил на екскурзия до френския град Молсем, където се намира заводът на Bugatti. Там той направил предложение на съпругата си - да персонализира Chiron на мечтите си. Разбира се, източникът на вдъхновение е бил легендарният Type 57 SC Atlantic.

Снимка: Bugatti

В стила на автомобила от 1934 г. е направена полирана радиаторна решетка и увеличен гръбнак над двигателния отсек. Но най-важната характеристика е светлосиният цвят на каросерията. В името на точното съвпадение с оригинала, представители на Bugatti дори са отишли до музея "Гугенхайм" в Билбао, където беше изложен същият Atlantic, на който клиентът се е възхищавал.

Освен цвета, друга забележителна характеристика на Chiron Super Sport 57 One of One е новата радиаторна решетка с вертикални ламели. Оригиналните джанти с пет спици, като тези на Atlantic, комбинират синя боя и хромирана облицовка. Изящният силует на легендарното купе от 1934 г. е ръчно нарисуван в долната част на калниците, а освен това може да се види на панелите на вратите.

Снимка: Bugatti

Емблемите "57" и One of One допълват ексклузивния външен вид. Бродерията на облегалките за главите пресъздава известния "Танцуващ слон" на Рембранд Бугати, символ на артистичност и в същото време емблема на луксозния Bugatti Type 41 Royale. Интериорът е тапициран с естествена кожа Gaucho и украсен с бродерии по вратите.

Снимка: Bugatti

За задвижването на уникалното Bugatti Chiron Super Sport 57 One of One се използва W-образен 8-литров 16-цилиндров бензинов двигател с четири турбокомпресора с мощност 1600 к.с. и 1600 Нм въртящ момент. Агрегатът е съчетан със 7-степенна автоматична роботизирана скоростна кутия с два съединителя, в която се регулират предавателните числа.

Хиперавтомобилът спринтира от място до 100 км/ч за 2,4 секунди и ускорява от 0 до 300 км/ч само за 12,1 секунди. Максималната скорост е 440 км/ч. Серийният Chiron Super Sport струва от 3,2 милиона евро, но цената на индивидуалния Bugatti Chiron Super Sport 57 One of One, разбира се, не е обявена.

Снимка: Bugatti