Британската марка Bentley представи още по-луксозен вариант на Bentayga, който е подобрен със старателна грижа от екипа на ателието за производство на каросерии Mulliner. В света на Mulliner всичко е възможно. Индивидуалното подразделение е създадено за да отговори на изискванията на най-претенциозните клиенти на Bentley и е известно в целия автомобилен свят с изработването на някои от най-луксозните модели на Bentley по поръчка, създавани някога.

Новото Bentayga Extended Wheelbase (EWB) Mulliner се определя като нов връх в семейството на Bentayga и дебютира като новия флагман в моделната гама на Bentley. Bentayga EWB добавя ново ниво на модерна изработка към комбинацията от мощна динамика на шофиране, способност за пътуване навсякъде и задна част на салона като в лимузина.

Снимка: Bentley

Флагманът Bentayga EWB Mulliner предлага повече пространство в салона от всеки сравним луксозен конкурент. Неговите специални подобрения правят всяко пътуване повод за наслада, независимо дали сте на седалката на водача или от обширната задна част. Най-луксозният SUV досега се отличава с уникални дизайнерски елементи отвън и отвътре, които правят поразително впечатление.

Вижте още снимки на новото Bentley Bentayga EWB Mulliner  >>  >>  >>

Линиите на Bentayga EWB предават стил и присъствие, а уникалните дизайнерски характеристики на Mulliner ги допълват перфектно. Външните детайли включват ексклузивни 22-инчови джанти Mulliner с полирани или боядисани в сиво и полирани покрития, със самонивелиращи се капачки, които остават изправени, докато колелата се въртят.

Снимка: Bentley

Отличителната предна решетка "Двоен диамант" на Mulliner и хромираната предна долна решетка се допълват от вентилационни отвори на калниците на Mulliner, с двуцветни капачки на огледалата в сатенено сребристо и цвета на каросерията.

Клиентите могат да поръчат автомобила от пускането му на пазара със спецификация Mulliner Blackline, която прилага гланцово покритие върху всички външни хромирани елементи и капачки на огледалата, с изключение на емблемите на Bentley. Луксозният външен вид се допълва от 22-инчови джанти в гланцово черно Mulliner. При отваряне на вратите на земята се проектира приветстващо осветление, един от многото фини детайли, които надграждат модела към по-високо ниво на лукс.

Снимка: Bentley

Пътническият салон се предлага в конфигурации 4+1 места или 4 места, която включва спецификацията на Bentley за първокласни самолетни седалки. Това е най-модерната автомобилна система за сядане в света, която привлича пътниците с ненадминат комфорт.

Независимо дали собственикът избере 4-местен салон или с 4+1 места, Bentayga EWB Mulliner разполага с първокласни самолетни седалки като стандартно оборудване. Това е най-усъвършенстваната седалка, монтирана някога на автомобил, с 22 посоки на регулиране и за първи път в света с нова автоматична система за наблюдение на климата.

Снимка: Bentley

В режим Relax седалката може да се наклони до близо 40 градуса, докато пътническата седалка едновременно се движи напред и красиво тапицирана с кожа поставка за крака се разгръща от задната част на предната пътническа седалка. В режим Business седалката се премества в най-изправената си позиция, за да направи работата по време на движение по-удобна.

Технологията за автоматична климатизация на седалките усеща температурата на пътника и влажността на повърхността и след това определя дали да приложи топлина, вентилация или и двете едновременно, за да поддържа пътника в оптимално топлинно състояние.

Снимка: Bentley

Функцията за лумбална настройка използва нови функции за бедрата и раменете, плюс допълнителна функция за лумбален масаж, за фина промяна на формата на седалката, за да облекчи точките на натиск около тялото. Шест независими зони на натиск могат да осигурят 177 настройки на всеки три часа, за да гарантират, че комфортът на седалката, независимо от продължителността на пътуването.

За задвижването на новото Bentley Bentayga EWB Mulliner се използва 4,0-литровия V8 бензинов двигател с 32 клапана с двоен турбокомпресор. Концепцията на мотора V8 осигурява високо ниво на мощност от 550 к.с. и въртящ момент от 770 Нм, като същевременно постига по-ниски емисии и възможно най-добрата ефективност. Агрегатът е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4,6 секунди, а максималната скорост е 290 км/ч.

Снимка: Bentley

Шасито с активен контрол против преобръщане, завиващите задни колела и трикамерното въздушно окачване превръщат Bentley Bentayga EWB Mulliner в луксозна лимузина, която съчетава комфорта с динамиката на спортен автомобил.

Електронното кормилно управление на всички колела осигурява две много желани предимства и не прави компромис между увереност при висока скорост и удобство при ниска скорост.

Снимка: Bentley

При по-високи скорости - над 60 км/ч, системата прави малки корекции на посоката на движение на задните колела, в комбинация с директното управление на волана от водача към предните колела. Това повишава стабилността при висока скорост, което прави изпреварването и смяната на лентата по-сигурни и подобрява управлението при шофиране при резки завои.

Снимка: Bentley

При ниски скорости - под 60 км/ч, кормилното управление на всички колела има ефект на скъсяване на междуосието, като намалява радиуса на завой и увеличава на пъргавината в тесни градски условия, което значително улеснява паркирането. Това се постига чрез завиване на задните колела до 4,8 градуса в посока, обратна на предните колела. Системата всъщност осигурява диаметър на завой, който е по-малък от този на стандартното междуосие Bentayga със 7%.

Новото Bentley Bentayga EWB Mulliner се превръща в синоним на изящен лукс и се присъединява към моделите от семейството на Mulliner - Flying Spur Mulliner, Continental GT Mulliner и Continental GT Convertible Mulliner.