Френският автомобилостроител Renault съобщи днес, че е натрупал чиста загуба през първата половина на 2022 г., предаде ДПА, цитирана от БТА.
Компанията все още установява резултатите от продажбата на бизнес операциите й в Русия заради инвазията на Москва в Украйна.

Загубата възлиза на 1,36 милиарда евро (1,38 милиарда долара) спрямо миналогодишната печалба от 354 милиона евро за същия период. Загубата на акция за текущия период е 4,98 евро. Групата съобщи, че чистите загуби от прекратяването на дейността в Русия се равняват на 2,3 милиарда евро.

След като компенсира в значителна степен загубите от прекратяването на дейността в Русия и продължавайки с високоскоростната си трансформация, Renault актуализира прогнозата си за финансовата 2022 г., заяви главният изпълнителен директор Лука де Мео. Цялата ни енергия е мобилизирана, за да се превърне Renault Group в конкурентоспособен, технологичен и устойчив играч на автомобилния пазар, добави той.

Нетната печалба от операциите, с които групата продължи след изтеглянето от Русия, е нараснала до 657 милиона евро спрямо 199 милиона евро.

Приходите на групата за първата половина са се повишили с 0,3 на сто до 21,1 милиарда евро, но глобалните продажби са се свили с 11,9 на сто през периода. При постоянни обменни курсове приходите са нараснали с 1,1 на сто.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Renault


Нови автомобили