Изтеглянето от Русия дърпа Renault надолу

Френският автомобилостроител Renault съобщи днес, че е натрупал чиста загуба през първата половина на 2022 г., предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Изтеглянето от Русия дърпа Renault надолу | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рено най-после проумяха по трудния начин, че да се хванеш с руснаци е нещо, което рано или късно ти изяжда главата. Те са егоистични, непредвидими, за тях неща като собственост, честна дума, договор не съществуват. Да - хиляди фирми, големи или малки и Рено между тях си платиха по високата тарифа за безумието да инвестират в Русия. Сега гризнаха дръвцето и оттук нататък никой няма да вложи и лев в откачената държава без да е в състояние за 24 часа да събере всичко и да си обере крушите когато (не ако, а когато!) руснаците ги хванат бесните. Със сигурност, поне докато са живи свидетелите на това, което виждаме сега, Русия ще гледа чуждестранните инвестиции през крив макарон.

Надявам се да се разделят с френските боклуци завинаги и да се върнат към собствен дизайн и производство

Руски цървул да нарича френската стока "боклук"? В лудницата май съвсем са ви отпуснали края.

Даааааа ... Русофобията излиза скупо и прескъпо , ама някои хора явно още това НЕ ГО разбират.

А русия нагоре, негоре, май не

Напускайки Руският пазар загубиха повече от 2.3 милиарда долара за да се " харесат" на Задокеанският си господар. По време на ВСВ тя сътрудничила с Вермахта като е произвела за Източният фронт повече от 250 хиляди товарни автомобила.( за тях години огромно количество).След войната бива Национализирана тъй като сътрудничила на Нацистка Германия. Собственикът бил хвърлен в затвора след известно време се разболява ( подът бил бетонен и постоянно го мокрели за да е влажен) последните думи преди да умре били; Кaкво стана с моята фирма работи ли?- след тези думи е издъхнал.Изглежда в " кръвта " им предателството на Националните им интереси.

Сега Рено да си изместят производството в България.

Някои базови сведения. Печалба респ. загуба се отчита в края на годината, в случая 2022. В статията се казва с колко е паднал оборота спрямо м.г. което авторът тълкува като "загуба". Да, но е загуба на клиент, загуба на пазар, не значи че Рено е на загуба. Надолу четем " При постоянни обменни курсове приходите са нараснали с 1,1 на сто."

Рено вложиха много пари, за да превърнат Лада в печелившо предприятие с дилърска мрежа, прилично качество на автомобилите. Проблемът е, че в Русия по традиция производството е мърляво и с ниско качество, Рено патеха и от това, но с усилия се справиха. Изтеглянето бе неочаквано и "на юруш" и се случи така, но пък репутационните последици ако не го бяха сторили щяха да са колосални. Ще се справят. Пък и след някоя година в Русия ще обърнат палачинката и Рено имат клауза да си откупят заводите обратно за цена от 1 рубла.

мда така става като си прост слуга на САЩ, Рено сигурно си помислиха, че САЩ, Канада и другите "демократи" ще им заместят руските пазари в знак на солидарност, ама тц дърво

Цървул, твоята втора родина има население около 140 милиона, което намалява и са предимно бедняци. ЕС има 500 милиона, което се увеличава и е предимно богати. Ти като се имаш за умен, в какво си прокопсал, освен в интернет-пропагандата в полза на чужда държава?

Ти знаеш ли какво е цървул бе много станаха изисканите като тебе въздух под налягане

В Европа 500мил. богати, смешник си ти и живееш в някаква паралелна вселена. Мах 5 мил. богати, има и около 100мил., които се водят средна класа, всичко останало са бедняци, живеещи от заплата до заплата.

и какво общо има тъпия ти коментар с моя ве "официална обувко"? още малко ще кажеш, че това е фейк нюз и Рено са на печалба от изтеглянето им от Русия ли? хахаха бати олигофрена

Изтеглянето от Русия дърпа Рено надолу, а Русия още по-надолу.

мда щото Рено са единствените коли на света нали? ахаха

Те бяха от последно останалите, така че бяха последни наистина за руснаците. За същия период в Русия има спад с 96% в производството, на автомобили. :) Единствената възможност е някой китайски производител, да влезе на руския пазар, но той трябва да не иска въобще да продава на западния, а такива са малко. Още повече че в Китай в момента се разгаря най-голямата икономическа криза от последните 50 години....

Сега за ватенките може само китайците да им доставят коли та да ги превземат съвсем но никога няма да им оборудват заводи за да имат поминък руснаците