Австралийската независима организация ANCAP публикува резултати от краш-тестовете на фургона Mitsubishi Express, както и видео на самото изпитания.
Резултатът от тях е нула точки за безопасност, което е най-лошото постижение в историята на краш-тестовете в Австралия. А те се провеждат от ANCAP от 28 години, предава Automedia.

Товарният ван Mitsubishi Express се завърна на местния пазар след 7-годишно отсъствие, като проверката на сигурността му показа, че той не разполага с нито една съвременна система за безопасност.

Експертите от ANCAP оцениха сигурността на възрастните пасажери с 55%, като при 3 от общо 4 проведени тестови сблъсъка е фиксиран висок риск от получаване на смъртоносни травми в гърдите на човека зад волана. Защитата на пешеходците е оценена на 40%.

От организацията призоваха японския производител да направи бързо нужните промени, за да повиши безопасността на автомобила. В сегашния си вид той трудно може да бъде продаван в Австралия, тъй като местните компании са задължени да купуват за своите автопаркове само превозни средства, получили максимална оценка за безопасност от ANCAP.

stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Mitsubishi


Нови автомобили