Прес-службата на компанията публикува и няколко снимки, както и видео от изпитанията на автомобила, които се провеждат на полигона в японската префектура Тотиги. Там по-рано са тествани много модели на Nissan, в това число суперколата GT-R и кросоувъра на ток Ariya.

От компанията отбелязват, че Magnite ще получи мощен мотор, висок пътен просвет, отлично окачване и най-модерни системи за безопасност и асистенти на водача. Кросоувърът е построен на платформата CMF-A, като ще се настани под Juke в моделната гама на на марката.

По предварителни данни, Nissan Magnite ще разчита на 1,0-литров бензинов мотор с 3 цилиндъра и мощност 72 конски сили, който ще работи с 5-степенна механична скоростна кутия. За кросоувъра ще се предлага и турбодвигател с обем 1,0 литър, който развива 95 конски сили и е свързан с вариатор.

Моделът е разработен за Индия, където ще дебютира, а след това ще се появи и на пазарите в други развиващи се страни. В Европа кросоувърът ще се продава със сигурност в Русия. Базовата цена на Magnite е 8000 щатски долара.