76-годишен жител на Волгоград отмъсти на общински служители, които го глобили заради малка оранжерия, която не е била изградена съгласно закона.
Гневният старец разбил 12 от елитните им автомобили на паркинг в близост до градската администрация, съобщават световните издания.

Пенсионерът бил един от първите, които били глобени по новия закон. Установено било, че на собствения му участък има оранжерия, построена без необходимите документи, предава факти.бг.

Той решил да отмъсти болезнено на чиновниците след неуспешен опит да обжалва глобата.

Гневният мъж прикрепил червен флаг със сърп и чук към шофьорската врата на автомобила си „Газ М-21“ „Волга“ от 1959 г. До мястото на водача поставил високоговорител, по който скандирал революционни лозунги срещу бюрократите.

Към обяд, когато около административната сграда се били натрупали повече от дузина вносни джипове и други луксозни автомобили на местни служители, той се приближил с волгата и започнал бясно да разбива колите.

Той крещеше, че властимащите са станали съвсем нагли и скоро ще поискат пари и за въздуха. Сякаш, като че ли искаше завръщането на съветската власт. Ние гледахме от прозореца и беше наистина страшно - ускоряваше, врязваше се в джиповете и се чуваше силен звук, а колата му бе посмачкана, но се движеше", разказва един от местните жители, който живее наблизо.

В резултат на инцидента са пострадали дванадесет скъпи чуждестранни автомобила, някои от които са били преобърнати от силните удари. Минимум четири от автомобилите не могат да бъдат възстановени. Очевидци съобщават, че преди да пристигне полицията, самите чиновници се опитвали да спрат сами пенсионера, единият от тях дори извадил пистолет и изстрелял няколко изстрела, но без ефект.

Пенсионерът се отказал едва след 20 минути, когато колата му била блокирана от камион до стената на сградата. Отбелязва се, че неговата "Волга" е оцеляла след повече от две дузини сблъсъци и до последно била в движение, само бронята ѝ била леко намачкана. Първоначално лекарите искали да хоспитализират възрастния мъж, но полицията и служителите настоявали за незабавно задържане и прехвърляне в полицейското управление за разпит.

Пенсионерът може да бъде осъден на до 15 години затвор, голяма глоба и компенсации за всички пострадали.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили