Вижте снимки на BMW от автосалона >> >> >>

 

Водещите по продажби автомобили на баварската марка в България са универсално проходимите модели, като BMW X5, BMW X3, BMW X4, BMW X6.

Това заяви в интервю за БГНЕС управителят на BMW Group за България Александър Миланов.

БМВ Груп има и много добър пазарен успех с класическото Mini Cooper Hatch в България.

На изложението Автосалон 2015 г. в Интер Експо център за първи път BMW показва новото BMW X1 и новото BMW 7 серия.

Миланов е категоричен, че разходите на българина за автомобили все още минава през употребявания автомобил.

Твърде вероятно е тази година внесените, употребявани автомобили у нас да минат 200 000 броя. За нови леки автомобили в България през тази година, може би, средства ще намерят около 25 000 граждани и фирми. Наблюдава се ръст в инвестициите за автомобила от хората, които по-директно и лично избират колата”, поясни шефът на BMW за България.


Каква е възрастта на колите в България >> >> >>

 

Според него като цяло автомобилната индустрия показва различни тенденции в различните географски региони в момента. Докато в САЩ, Китай и Западна Европа се преследва изключително силно целта понижаване на вредните емисии, разхода на гориво, намаляване на двигателните обеми при запазване на мощността, то в Източна Европа все още ръстът, който се наблюдава е базиран предимно на класическите двигателни концепции.

От гледна точка на хибридизация и електрификация американският пазар е водещ. В Арабския свят, който е един от най-платежоспособните в Европа този процес е силно регионализиран. Докато в една Норвегия, например се наблюдава много бърз ръст, базиран на инвестиции на държавата в електрификацията, то в други държави на Стария континент тази тенденция е много слаба. По същия начин има разлика между тенденциите в Калифорния и други щати”, каза Александър Миланов.

Той обясни, че през тази година се наблюдава много голямо разширяване особено в премиум сегмента на офертите на хибридни автомобили, базирани на комбинацията бензинов двигател и електродвигател.

Припомняме, че Автосалон София 2015 продължава до 25 октомври.


Вижте Ауто Италия на Автосалон София 2015 >> >> >>