Дизайнът на новото BMW X1 следва тенденциите, прокарани от по-големите събратя на кросоувъра - X3 и X5.

Предницата се характеризира с по-агресивна визия, подчертана от по-големи въздухозаборници и LED фарове. Спортният стил продължава и отзад, където покривът е с по-нисък профил и завършва със спойлер.

Вижте снимки >>

Купувачите на новото BMW X1 могат да направят колата си още по-спортна, като изберат измежду 3 допълнителни стайлинг пакета: Sport Line, xLine и M Sport.

Върховият M Sport разполага с изцяло нов аеродинамичен боди кит и с 18-цолови олекотени алуминиеви джанти. Спортният М-пакет прави промени и във вътрешността на колата, като салонът разполага с тапицирани с алкантара спортни седалки и специална алуминиева декорация.

Стандартният интериор на новото BMW X1 включва iDrive инфотейнмънт система с 6.5-инчов екран.

Двигателната гама на модела първоначално ще включва следните агрегати:

   -  2.0-литров 4-цилиндров дизелов двигател със 150 к.с. и 330 Нм въртящ момент
   -  2.0-литров 4-цилиндров дизел
със 190 к.с. и 400 Нм
   -  2.0-литров 4-цилиндров дизел
с 231 к.с. и 450 Нм
   -  2.0-литров 4-цилиндров бензинов
двигател със 192 к.с. и 280 Нм
   -  2.0-литров 4-цилиндров бензинов мотор с231 к.с. и 350 Нм

Силно вероятно е на по-късен етап към гамата да се присъединят и два 1.5-литрови 3-цилиндрови двигатели - един бензинов със 136 к.с. и един дизелов със 116 к.с.

BMW обещават новото X1 да бъде доста икономично, като в зависимост от избрания двигател средният разход ще бъде между 4.1 и 6.4 литра на 100 километра.

Стандартно моделът ще се предлага с предно задвижване, но за по-върховите модели ще се предлага и опция за задвижване на всички колела.

В зависимост от избрания агрегат, новото BMW X1 ще може да бъде с подобрена 6-степенна механична скоростна кутия или с 8-степенна автоматична трансмисия.

Продажбите на новото BMW X1 стартират от есента на тази година, като първо ще започнат от Германия - през октомври.