Клипът всъщност е част от поредица озаглавена "Захранван от всичко" и показва как кравешките екскременти могат да бъдат използвани за получаване на водород, който по-късно да захрани Toyota Mirai.

ВИДЕО >>

Седанът на Toyota постави началото на ”Водородна революция” в Япония, привличайки със своите възможности и цена само от 57 500 долара, рекорден за сегмента брой клиенти.

Японците и друг път са правили гръмки твърдения за водородния си модел, като в края на миналата година обявиха, че отпадната вода от Mirai е по-безопасна за пиене от мляко.

Вицепрезидентът на Toyota за САЩ, Боб Картър гордо заявява, че компанията му "поставя водорода под светлината на прожекторите, правейки дългосрочна инвестиция в бъдещето". Боб Картър набляга над потенциала, който водородът крие като възобновяем източник на енергия.

Вижте снимки на Mirai >>

Любопитният клип е дело на известния режисьор Морган Спърлок, дебютирал с документалния си експеримент Super Size Me.

Можем само да предполагаме какво ще покаже Toyota във второто видео от поредицата, а междувременно интересът към Mirai продължава да расте, като японците наскоро обявиха четирикратно увеличение на производството на водородния си модел.