Започнаха продажбите на първата серийна ”водородна” кола

В Япония започна продажбата на първия в света автомобил с водородни клетки серийно производство - седанът Mirai на Toyota.

Обратно в новината

Коментари - Започнаха продажбите на първата серийна ”водородна” кола | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако бяха сложили по-големи колела щеше да има някаква визия ама с тея колелца от фотьойл на нищо не прилича. Иначе останалата форма що годе я бива.

Въглерод или водород? :)

Всичко хубаво, но за България, може би трябва да се търсят по евтини решения. Ако се разровите в интернет, може да прочетете , че при 10 км в час един велосипедист за преодоляване на загубите от триене при търкаляне изразходва четири пъти повече енергия в сравнение с тези за преодоляване на въдушното съпротивление, но при 40 км в час е точно обратното , а при 20 км в час загубите са равни. Преди години си спомням , че на тази тема имаше едно оригинално решени в Холандия - страна с много велосипедисти- велосипед за осем души и се твърдеше , че по този начи се намаляват загубите от въздушното съпротивление и можело да се постигне скорост от 80 км в час. Та при повече старание мможе и 90 км да се постигне вероятно. И значи осем души спринтират един чаc по магистралата и след 90 км слизат да си починат и оставят велосипеда на "велосипедостанция" а те 5 часа отмарят някъде. след 5 часа це качват пак на велосипед за осем души вероятно друg оставен от дриги велосипедисти, отново спринтират един час и пак отмарят 5 часа . По този начин за 19 часа могат да стигнат до Бургас от София.

БМВ пуснаха 100 бройли с водородно гориво още преди 3 години. Обявиха го повсеместно в пресата. 100 бройки са си серия, не са 5 броя гаражни. Но петролните магнати натиснаха тогава и не вкараха водородни колонки. За това такива като Япония ще вкарат водорода. Там лобитата са слаби. И премиерът се вози в колата си без охрана. Това е ралзиката. Ако имахме здраво общество, сега щяхме да си караме водородни. Но светът е прогнил от простотия, която закономерно води след себе си корупция.

грознааа!

ъъъ, селски ,, сигурно си мечтаеш за водородно голфче , хихихи

Явно си "Ванко1",селски галош който не е слизал от каруцата си..диййййй:))))

Ванко......Казала лисицата че гроздето било кисело.

Ауууу - тая грозотия ли измислиха? Това е като университетско упражнение по дизайн! Ако в Япония минава номера само с това, че колата е модерна, то в Европа е важно и как изглежда! МНООООГООО Е ГРОЗНА!

Как така швабите изостанаха толкова много-те винаги са били по назад от японците..Започват да умира петрола ще стане както едно време 25ст супер.

Да разклатим трона на чалмосаните петролни бугаташи! Кеф!

си с галошите произведени в китаи :д

700 бройки за Toyota си е почти като прототип. Да си ги карат със здраве. Аз ще почакам докато пуснат водородни колонки по бензиностанциите и докато излезе подобен модел на европейски производител.