Volkswagen ще предложи електрическо комби с пробег 700 км

Само преди дни концернът Volkswagen отново увлечи инвестициите си в разработката и производствота на електромобили.

Обратно в новината

Коментари - Volkswagen ще предложи електрическо комби с пробег 700 км | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия се съдраха да бълват маркетингови дивотии! Хайде да изложат в дилърските си мрежи адекватни електромобили с аналогичен пробег на тези на Тесла, пък тогава да ни баламосват с илюстрации и планове за чудесии...

Като свърши теста и го подкараш, софтуерът превключва на дизела и с него минаваш оставащите 699,5км... Аман от маркетингови кампании на тия!

Разгледах я вчера тази кола в МОЛ-а. Не ми допадна - много спартанско изглеждаше вътре, предполагам, че и вървежа ще и е аналогичен. Миналата седмица тествах и електрическото Пежо 208 - определено е много по-добре.

Оправете си рекламите на сайта, закриват половината страница и дори да се чете нормално не е възможно.

AdBlocker няма ли за теб?

Добре е. Добре, че са останали малко нормални хора, които да правят нещо практично - комби. То не са СУВ, то не са джипове, кросоувъри, сити ван и какви ли не още чалга изчадия ...

Файтонът (на немски Phaeton освен синът на Хелиос означава и файтон) отдавна не е в производство. Актуалната кола от този клас на VW в момента се нарича Arteon. Иначе изглежда добре. Щом няма да е на MEB, надявам се да не е скопена до 160 км/ч като ID.3 и ID.4. Жалко само, че трябва да чакаме до 2023г.

МЕВ са скопени щото тия от VW не знаят нито да правят електродвигатели, нито силовта електронника за тяхното упрвление. По тази причина при скорости над 160км/ч консумацията на електроенергия на техните коли нараства експоненциално и пробегът с едно зареждане няма да има и 100км. Същата работа са и колите на Нисан. Засега само Тесла имат смислена ефективност на висока скорост. Останалите са гОла вОда в това отношение.

и колко да е висока? Колко кара Тесла със 180 км/ч със смислена ефективност? (джокер - има няма 100 км ... може дори до 150 да го докара при оптимални условия)