Saab възобновява производството си

Шведският автомобилен производител Saab възобновява днес производството си. Първият автомобил, който ще слезе от конвейера, ще бъде седанът Saab 9-3.

Обратно в новината

Коментари - Saab възобновява производството си | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно китайци ги купиха, или официално е Шведско-китайски консорциум със седалище в Китай. Там вече почнаха производство на коли на базата на старото 9-5. За Европа и Америка, колите ще се правят в Шведския завод. А за моделите и качеството мога да споря до утре. Горд собственик на Сааб 9-3 Аеро 1.9ТТид,-би турбото. 2009та

На 12-ти август фабриката започва отново работа. Назначени са обратно първите 350 човека, със задача да разконсервират фабриката и да проверят състоянието на поточната линия. Първата кола от тестовата (нулева) серия слиза от конвейра на 18-ти септември. А на 2-ри декември е официалното прессъобщение и представяне на новия модел пред журналистите и започване на продажбите през сайта на NEVS. Така че новината за възобновяване на производството си е на няколко месеца. Остава само да пожелаеме успех на новите собственици - ако запазят качеството на колите от преди 2008-ма май ще сменям старата 9-5ца.

браво, много се радвам че не са ги дали на китаиците. стига са крали технологии от останалия свят. симпатична марка със собствен стил. успех!

Хо хооооо!!!Саааба ми да ядеее охоооо!Новината на годинатааа

за мен лично това е добра новина.карам saab 93 arc от 2008 година. много съм доволен от колата.това е марка която заслужава да продължи да съществува.

Ако не си преразгледат ценовата политика и най-вече политиката за обслужване на вече закупените модели,за халос се хабят!Дано да се лъжа но не виждам много иновативни неща и уникална маркетингова стратегия за повишаване на продажбите им!

деер

Това оригинален отговор ли е ?

Браво на дир-а, експедитивно действат. Новината е от август месец, даже на 12-ти август пуснаха нулева серия за да тестват състоянието на поточната линия.