Кой е по-бърз - Fiesta ST или Clio RS (видео)

Ford Fiesta ST и Renault Clio RS са сред най-обичаните малки, но и горещи хечбеци в Европа. Кой от тях е по-бърз?

Обратно в новината

Коментари - Кой е по-бърз - Fiesta ST или Clio RS (видео) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не забравяйте, предавателните отношения на дидеренциала и скоростната кутия. Това, което каза водещият, че реното е с по-кораво окачване, също е важно, защото му позволява видока скорост на кривите. Лаунч контрола на старта също помага доста.

1 секунда в смяната на предавките, 1 секунда в пиленето на гумите на фиестата и 1 секунда в "пича" с хронометъра.

Ако си мисляш че са го правили един път много се лъжеш. Това е известна английска агенция и няма да толерират никой, още повече че нито една от компаниите не е Английска.

Някои като вземат да разправят колко бил важен по-големия въртящ момент. И какво излиза, че значително по-големия въртящ момент не значи нищо, важни са конете и други показатели. Може би Реното е с повече коне на гумите от Фиестата.

Автомобил с по-голяма мощност по правило достига и по-висока максимална скорост. А автомобил с по-голям максимален въртящ момент ускорява по-добре от място. По-важното за един двигател е да разполага с оптимален работен диапазон

С повече коне на гумите няма как да бъде. Може да бъде с по-голям въртящ момент но не и с повече коне. Самият въртящ момент само по себе си не е критерий за нищо. По-важния критерий е кривата на въртящия момент... Това, че при сходни двигатели и еднаква мощност, Форд-а има по-голям въртящ момент по-скоро значи, че има по-стъмна крива. От друга страна по-плавната (евентуало) графика на Рено-то позволява в по-голям оборотен интервал да се запази висок въртящият момент. После друг е въпроса при какви обороти се достига този въртяш момент и по време на теста, колко време вдигателя е бил в тези оборти, за да се получи предимство от това....