Кой бензин е най-икономичен?

Cпoрoвe дaли рaзхoдът зaвиcи oт oктaнoвoтo чиcлo нa бeнзинa ce вoдят oт дeceтилeтия.

Обратно в новината

Коментари - Кой бензин е най-икономичен? | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

12% разлика!? Тези за идиоти ли ни мислят!?

За мен най-икономичният е ...LPG-то...Дори и разходът да ми е с два литра в повече (вероятно защото лъжат и при пълненето) ,като цена на пробег ми идва ...ДВА ПЪТИ по-евтино от карането на бензин. Вярно и мощността не е същата, ама се ядва...Все пак съм тръгнал работа да си свърша от т.А до т.Б. а не на ...състезание. Другото преимущество ,че се увеличава поне двойно пробегът на маслото и свещите...

За свещите не си прав, даже напротив. Поне 2 пъти по-често трябва да се сменят за добра работа на газ

филтрите.

Никъде не се споменава колко литра гориво са използвали... Рязана туба, колко литра? Все пак рязаната туба събира различно количество. Нещо прецизността куца. Предвид ценовия анализ на колегата petkov_, и аз бих се съгласил с изводите му.

Не знаят - както виждаш сложиха едно черно тиксо някъде към дъното на тубата и 3 пъти пълнят до там. Те сравняват с едно и също количество м/у бензините, а не колко ще измине с примерно 1 л.

Приемаме всичко за вярно и почваме да смятаме.... В България имаме 95 и 100 октанов бензин (от тестваните). Разликата в преходите е 12%, разликата в цените (според средната цена на горивота в България за 30.01.2020, А95-2,23лв, А98+ -2,56 лв.) е 15%... Демек... излиза, че е по-ефективно да карам с А95, въпреки по-високия разход... Добре ясно!

с бензинов двигател 1.6 л/135кВ. Многократно съм правил сравниния между А95 и А100. Няма разлика в разхода. Няма разлика в развиването на мощността.

Нещо си в грешка да знаеш. Най-вероятно си пишеш нещо не съвсем проверено. Аз лично си правих експерименти преди да сложа АГУ на моя автомобил преди години. Мога да ти кажа, че определено си имаше осезаема разлика в разхода на гориво при каране с A95 и A98, с които тествах. Мога да ти кажа, че имах намаляване с 1 л на 100 км при разхода в града с A98. Иначе за вървенето не можах да хвана някаква осезаема разлика в градски условия в София.