Как лесно да размразите стъклото без стъргане (видео)

Видео разкрива как може лесно да размразите предното си стъкло без стъргане.

Обратно в новината

Коментари - Как лесно да размразите стъклото без стъргане (видео) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-много се забавлявам с писанията на стоян гогов и нели делчева, ако не греша фамилията на нелитУ?!

Най-доброто средство за размразяване на стъкла е Webasto или Eberspächer: пускаш го с дистанционното (или по телефона) и след 15-20 минути колата вече е отоплена и със загрял двигател.

При размразяването със спирт или изопропилов алкохол има два основни проблема. 1. Специфична топлина на размразяването - при фазовия преход, размразяващата се вода дърпа топлина от околния въздук и стъклото - значи, ако навън е -5 примерно, стъклото от -5 ще се охлади до -6 или -7, може и повече, зависи колко скреж или лед ще трябва да махнете. Така стъклото става по-студено от околния въздух и събира конденз, който веднага замръзва. Става леко самоподдържащ се скреж. 2. Трябва изключително бързо да махнете получилата се вода. Просто спирта се изпарява, отнасяйки още от топлината и останалата вода замръзва още по-бързо. Опитно съм установил, че стъргането е един доста по-добър метод.

Еврика, тия откриха топлата вода! А пък още по-лесно става, като си купиш от някоя от големите търговски вериги направо готов препарат с пулверизатор за 7-8 лв/бр. от 500 мл, даже понякога на промоция се намират и за по 4-5 лв./бр. такива...

Не пушим брато, дай друг "съвет"

Човека си го казва - Изопропилов алкохол. Така си се казва и така се продава. А за специалиста малоумник от първия пост, НЕ разтваря боя, пластмаса, гума и подобни.

Ама наистина революционно откритие - да се размразяват стъкла с алкохол... За някои, де, други си го правят отдавна. Та за въпросния алкохол - тълковния речник си го дава като хирургически или медицински спирт. звучи много по-ново и научно, но пишете тогава направо "Взимате 6% разтвор на моноетилдиаминоортокарбоксифенилксантонумхлорид и си размразявате стъклата"

Преди години един познат ми даде някакъв технически спирт и аз нали е на аванта бух в казанчето за измиване на стъклата. Разпаднаха се разни свързващи пластмасови елементи и в крайна сметка се наложи да си купувам ново. От тогава карам само на купешка течност и такова пръскало за размразяване. За съжаление по соц време имаше една българска, изглеждаше като дезодоранд и вършеше перфектна работа. Но изчезна.

За огледалата също

Обикновения спирт за горене за 2 лева в пулверизатор върши чудеса вече над 20години;)

По лесно е един кашон на джама и не замръзва, и е безплатно!!!

Да, само дето нищо не се споменава какво се случва с гумени и пластмасови елементи, както и боята. Друг е въпросът за съдържанието на течностите за чистачки, т. е. подобни притеснения са неоснователни.