Audi прави синтетичен дизел с въздух, вода и електричество

Audi разработва революционна система, произвеждаща синтетичен е-дизел с въздух, вода и електричество, получено от възобновяеми източници.

Обратно в новината

Коментари - Audi прави синтетичен дизел с въздух, вода и електричество | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази новина ще коментирам така - това е все едно преди 25 години на някой да му обясняваш за Galaxy Note 4 или IPhone 6+. Ако ти повярва ще твърди , че ще е толкова скъпо и сложно, че никой няма да си го купи или че хората не ще могат да си го позволят.

ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИД е химически вярното наименование на български, в сила от 1995 година съгласно IUPAC. Това, че не знаеш как се казва едно от най-простите и разпространени вещества говори достатъчно за знанията ти химия. КАРБОНОВ ДИОКСИД и ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС са неправилни на всички езици.

много е дразнещо наистина! смениха русизма с английски термин ама не съвсем и се получи едно НИЩО или ще казват ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС или КАРБОНОВ ДИОКСИД, това ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИД , какво е?

Кога двуокисът стана диоксид а цЕтановото число цИтаново?

А колко енергия се изисква за получаването на това гориво? Какъв е смисълът да се инвестира в такива разработки са гориво, от които трябва да страним. Да инвестират в подобряване на КПД на соларите и батериите, както и за намаляване на производствените им разходи. Да, ама нямат интерес...

Sm3hurk0

Колега, виж формулата на е-дизел и по обратен ред стигни до производните - вода и диоксид. Забравил съм формулите по химия - беше отдавна

Не знам какъв дизел правят, но реакцията показва метан: CO2 + 4 H2 CH4 + 2 H2O + energy

Ние пък правим от пръдня боя