20-годишно Renault бие нови модели на ”Лосовия тест”

Испански автомобилни журналисти проведоха интересен и доста показателен тест.

Обратно в новината

Коментари - 20-годишно Renault бие нови модели на ”Лосовия тест” | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мерцедес 190 модел 1982г. се справя чудесно. А няма дори ABS!

Лосовият тест нашумя покрай А-класата. Има подозрения, че специално е търсено слабо място защото са се страхували да не се намеси силно в пазара на "голфовия" клас. Тогава немците показваха, как се минава с Трабант. Проблем е при висок център на тежестта, а и при други недостатъци на конструкцията. Например Corolla Touring Sport е изкуствено удължена без да се променя конструкцията и резултатът е налице.

Тенденцията колите да са некачествени, като цяло, започва още през далечната 2004 - 2005 г. Първо започват с качеството на двигателите и електрониката, след това с други конструктивни детайли по интериора и екстериора, както и с окачването. Инетресното е, че колкото стават по некачествени автомобилите, толкова повече поскъпват в ново състояние.

Мисля си, че тук не става дума за качеството на самия автомобил, колкото до изгъзените мерки за постигане на икономия на разхода и акустично замърсяване, които мотивират производителите да залагат гуми с по-тясна контактна площ, отколкото се е смятало за прилично в миналото.

S клсата и CLA на Мерцедес се провалят. Toyota Hilux никога не е успявала да го направи този тест, новата RAV 4-ка също. Jaguar I-Pace също се проваля. Ето ти кратък списък на нови коли които са се издънили на лосовия тест: Peugeot 208 Allure Pure Tech 100 Renault Clio Intense TCe 130 BMW 118d Mazda 3 Sedan Skyactive-X 2.0 Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports Skoda Scala Style 1,5 TSI 7-DSG DS3 Crossback Puretech 155 Kia e-Soul (64 кВт/ч) Skoda Kamiq 1.6 TDI 7-DSG Volkswagen T-Cross 1.0 TSI Range Rover Evoque First Edition Mazda CX30 Skyactive-D Toyota RAV4 2.5 Hybrid Tesla Model 3 Standard Range Plus RWD Toyota Camry 2.5 Hybrid Audi e-tron 55 Quattro BMW X7 xDrive30d Subaru Forester e-Boxer 2.0i-S За да е успешен теста колите трябва да минат със скорост 77км/ч през него.... някои са близки (достигат до около 75 км/ч), но близко не е достатъчно.... Така че много са колите които се предагат у нас( а и не само) на пазара и не успяват да се справят с този тест!

Да гониш кликове на гърба на руски видеа в ютюб е ок, но да лъжеш просто така е дебилно. Кой са точно тия "доста" от съвременните СУВ и кросовъри, дето се провалят на лосовия тест? Някои индийски или китайски от най-ниско качество, или руски (ако въобще има такива)? Все пак сме в ЕС, от законните за продажба автомобили у нас, сигурно няма и един такъв...

човекат горе ти е описал за какво става въпрос - масово е. ще допълня, че хайлуксът дори се преобръща и има смъртни случаи в америка. освен това "лосовият тест" не е критерий за безопасност в ЕС. а трябва да стане.