През януари за първи път зърнахме наследника на Aston Martin DB11. Днес британският производител разкрива изцяло DB12, който предвещава нова ера за автомобилния производител със значително повече мощност, по-добра динамика и още по-високо ниво на комфорт вътре. Но най-вероятно минус V12 двигателите.

Aston Martin DB12 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а максималната скорост е 323 км/ч. За външния вид и интериора може да научите най-добре от снимките.

Вижте как изглежда Aston Martin DB12 >> >> >>

DB12 се задвижва от оптимизиран 4.0-литров V8 с две турбини, произведен от Mercedes-AMG. Той обаче прави DB12 по-мощен от DB11 V12. Агрегатът има 671 "коня" и 800 Нм въртящ момент.

Това е с 41 к.с. повече от DB11 AMR с неговия подобрен 5,2-литров V12.

Aston Martin казва, че е направил няколко важни ревизии на двигателя V8, за да го направи по-способен от преди. Те включват модифицирани профили на гърбиците, оптимизирани съотношения на компресия, турбокомпресори с по-голям диаметър и подобрено охлаждане.

DB12 е и първият DB модел, който разполага с електронен заден диференциал, който може да премине от напълно заключен до напълно отворен само за няколко милисекунди. Моделът е с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Aston Martin ще започне доставките на новия DB12 през третото тримесечие на тази година. Подробности за цените се очакват по-близо до датата на пускане в продажба.