На автомобилния салон в Токио южнокорейският автомобилен производител Hyundai представи концептуалния модел NPX1, базиран на награждавания спортен електрически автомобил IONIQ 5 N. Прототипът визуализира набор от подобрения от подразделението N Performance, които ще бъдат достъпни за клиентите на модела.

Компанията Hyundai Motor планира да подобри изживяването при притежаване на високопроизводителни електрически превозни средства с части от спортното подразделение N Performance, което първоначално започна през 2019 г. и продължава да разработва висококачествени тунинг части за клиентите.

Снимка: Hyundai

Започвайки с производството на модели с двигател с вътрешно горене като Elantra N, i30 N и i20 N, Hyundai N планира да предложи специализирани компоненти за настройка за изцяло електрически N-модели, включително IONIQ 5 N.

Концептуалният модел NPX1 визуализира набор от N-специфични подобрения, които ще бъдат достъпни за закупуване от каталог с N-части за изпълнение в близко бъдеще. Той разполага с карбонов преден сплитер, странични прагове, заден дифузьор, спойлер на задното крило, леки хибридни карбонови колела, високопроизводителни спирачни накладки и понижаващи пружини.

Снимка: Hyundai

Интериорът на концептуалния модел е допълнително подобрен с тапицерия от Alcantara и състезателни седалки тип "корито". Прототипът на N Performance, приложен към концепцията NPX1, ще бъде допълнително разработен за производство в подготовка за продажби през 2024 г. Започвайки с IONIQ 5 N, Hyundai N ще разшири наличността на продуктите N Performance за всички N-модели.

Снимка: Hyundai

"През 2024 г. Hyundai Motor ще направи крачка напред като лидер в новите тунинг части, подходящи за ерата на високопроизводителните електромобили, както беше демонстрирано с концептуалния модел NPX1", каза Джун Парк, вицепрезидент на Групата за управление на марката N.

"Не се ограничаваме само до части за настройка, ние също така разработваме персонализация на софтуера, като калибриране на звука на колата чрез онлайн актуализации, което ще отвори напълно нова категория персонализация на електрическите автомобили за едно вълнуващо бъдеще, което предстои за тунинг общността", допълни Джун Парк.