Четвъртият вариант на каросерията след Седан, Купе и Кабриолет на моделното семейство BMW M3 и BMW M4 продължава моделната офанзива по повод 50-годишния юбилей на BMW M.

С първото BMW M3 Туринг типичната за M комбинация от динамика, пъргавина и прецизност се съчетава с практичност и комфорт при пътувания на дълги разстояния.

Задвижването е поверено на 3-литров редови шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo и максимална мощност от 510 к.с. и въртящ момент от 650 Нм.

MW M3 Competition Туринг с M xDrive, което ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 сек.. Ускорението от 0 до 200 км/ч отнема 12,9 сек. С опционалния M Driver’s Package електронното ограничение на скоростта може да се повиши от 250 км/ч на 280 км/ч. От менюто Setup водачът може да избере както базовата настройка 4WD, така и режима 4WD Sport, при който подаването на повече мощност към задните колела се усеща още по-интензивно.

Салонът е комфортен и напълно дигитализиран - 12,3-инчов информационен дисплей е монтиран на таблото, а в страни има контролен дисплей с диагонал 14,9 инча.

Поръчките са достъпни от септември, а моделът се качва на поточните линии този ноември.