Във Варна отвори врати новият търговско-сервизен комплекс на SFA Retail, част от групата SFA (София Франс Ауто). В новия комплекс на автомобилното дилърство се предлагат автомобили с марките Peugeot, Citroen, Opel, Alfa Romeo, Jeep и Fiat, а сервизното обслужване включва и марките DS Automobiles и Isuzu, което го прави най-големия мултибранд център в България по брой на автомобилните марки от мрежата на SFA Retail на вносителя SFA Automotive.

Вижте новия търговско-сервизен комплекс във Варна  >>  >>  >>

Филиалът на компанията във Варна вече посреща клиентите си в изцяло нов търговско-сервизен комплекс на автомагистрала "Хемус" №66, в посока София, преди отбивката за Аксаково и летище Варна. Старият център на SFA Retail-Варна на бул. "Ян Хунияди" №6 не функционира от началото на август. Телефоните за контакт с екипа обаче са без промяна.

Снимка: SFA

Новият модерен комплекс на SFA Retail-Варна се простира на 3126 кв.м разгърната застроена площ и в изграждането му са инвестирани над 8 милиона лева. Сградата и брандирането следват изцяло изискванията на глобалния производител Stellantis, като това е поредната стъпка от превръщането на SFA Retail в мащабен мултибранд участник на автомобилния пазар у нас.

Центърът разполага с шест шоурума, където са изложени най-актуалните модели на марките Peugeot, Citroen, Opel, Alfa Romeo, Jeep и Fiat със специална външна зона за лекотоварната гама, с просторна приемна и зона за изчакване за посетителите на сервиза, с обособено помещение за предаването на автомобилите на новите им собственици, както и с 20 паркоместа за външни посетители. Към това се добавя и отделен паркинг за демонстрационните превозни средства, където желаещите могат да изберат модел за тест-драйв.

Снимка: SFA

"Изграждането на новия ни център е израз на стремежа ни да предоставим по-високо качество на услугите си и да осигурим максимално удобство на клиентите си", сподели Стойчо Стоев, управител на SFA Retail-Варна. "Екипът ни ще очаква всички с огромно удоволствие в новопостроения ни комплекс, където ще предложим пълния си набор от услуги и актуалните си модели автомобили на ниво, съизмеримо с най-високото в Европа", допълни Стоев.

Освен продажбата на нови превозни средства и тяхното обслужване, SFA Retail-Варна предлага и редица съпътстващи продукти и услуги като оригинални резервни части и аксесоари, гамата части Eurorepar, обратно изкупуване на автомобили без значение от марката, употребявани проверени автомобили от SFA Occasion, отдаване на коли и бусове под наем от Lion Rent-a-Car, застрахователни услуги от SFA Broker.

Снимка: SFA

Дружеството е създадено през 2009 г. и е един от най-успешните дилъри на Peugeot в страната с отчетени близо 1500 продажби на нови автомобили през годините. С увеличаването на представляваните марки за 2024 година се очаква да бъдат реализирани 350 нови и 100 употребявани превозни средства.

Групата "София Франс Ауто" (SFA) е в автомобилния бранш повече от 30 години. В нейната структура влизат SFA Automotive - официален вносител на Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel, Alfa Romeo, Jeep, Fiat и Abarth за България, както и оторизиран дилър на пикапите Isuzu, "Ауто Бавария" - най-големият дилър на BMW, MINI и BMW Motorrad у нас; "Италия Моторс" - официален вносител на мотоциклетите Vespa, Piaggio, Aprilia и Moto Guzzi, "Исубус" - официален представител за страната на автобусите Isuzu.

Снимка: SFA

Търговската и сервизна мрежа на представляваните от SFA марки наброява над 40 дилърства в България, от които 10 са обединени под марката SFA Retail. Групата предлага и разнообразие от съпътстващи продукти и услуги - собствен лизинг чрез "Лизингова къща София Лизинг", различни видове застраховки от SFA Broker, употребявани автомобили чрез SFA Occasion, логистични дейности от SFA Logistics и отдаване на автомобили под наем от Lion Rent-a-Car.