Германската марка Opel разкри името на своя нов концептуален автомобил, който се нарича Experimental. С него Opel загатва своя бъдещ модел, който носи новата светеща емблема на Opel в центъра на аеродинамичната решетка с мрежеста повърхност.

Първите графични скици на модела можете да видите тук >> >> >>

На снимките на Opel Experimental се виждат прецизните линии и повърхности с внимание към детайлите. Концептуалният модел олицетворява бъдещето на марката Opel с неговата нова визия. Дизайнерската философия на Opel Experimental е дръзка интерпретация на смелата и изчистена от излишни детайли визия на марката.

От Opel споделят, че Experimental бележи началото на нова глава за марката. Той е създаден, за да представи иновативната визия на това накъде върви марката Opel. Повече подробности се очакват по време на световната премиера на Opel Experimental на тазгодишното изложение IAA Mobility в Мюнхен, което ще се проведе от 5 до 10 септември 2023 г.

Една от най-атрактивните характеристики, които могат да бъдат забелязани от скиците за новия модел, е по-нататъшното развитие на концепцията, наречена Compass, която е водещ елемент от дизайнерската философия на Opel.

Новата светеща емблема Blitz стои уверено в центъра на компаса, като част от характерната предна част на автомобила, наречена Vizor. Удължените крила по хоризонталната част на екстериора на автомобила също са осветени.

В задната част на Opel Experimental е разположен червен стоп, който също е част от линиите на компаса. Новият модел се отличава с водеща за класа аеродинамика.

Футуристичните черти на Opel Experimental се пренасят и в интериора, където ергономичните седалки са с профилирана структура, загатваща за устойчив и пестящ ресурсите подход.