Германската марка Opel разкри нова интерпретация на своето емблематично лого Blitz, което ще бъде поставено върху серийните автомобили още през 2024 г. Новата светкавица пресича пръстена, придавайки на емблемата прогресивен и модерен вид. Новата емблема ще присъства на видно място още тази година на едно от най-големите изложения в света - на щанда на Opel на автосалона в Мюнхен.

Новата емблема е ключова част и централен елемент в геометрията на новия компас на Opel - една от основните характеристики в дизайна на автомобилите на производителя от Рюселсхайм. Това е впечатляваща дизайнерска философия, свързана с геометричните линии на екстериора на автомобилите с марка Opel.

Новото лого на германската марка Opel ще продължи да стои гордо в центъра на характерното лице на марката Opel Vizor. Визията на светкавицата или Blitz на немски, е тясно свързана с електричеството и е идеалната емблема, символизираща пътя на Opel към ерата на електрическата мобилност. Opel възнамерява да стане изцяло електрическа марка в Европа до 2028 г. Тази година в гамата ще има 15 електрифицирани модела.