"Corvette C7 е най-голямата атракция на салона в Детройт тази година", заяви Джес Топрак, анализатор в специализираното електронно издание за автомобили TrueCar.com, цитиран от АФП и БТА. "Въпреки целия шум около Volt, хибридната кола на Chevrolet, Corvette е емблематичният автомобил на марката, допълни Топрак.
"Тази кола е причината да работя в General Motors", заяви Марк Рюс, президент на GM за Северна Америка на пресконференция в навечерието на откриването на автомобилния салон в Детройт. "Душата на нашата компания е тук в Corvette", добави той, като подчерта, "емоционалното усилие", за да стартира нова версия на култовия американски спортен автомобил, след "трудните времена" през които минава компанията през последните години.
Вижте снимки >>
Новият Corvette има еволюционен дизайн с дълъг вентилиран преден капак, който е изграден от въглеродни влакна. Моделът също така разполага с отвори на предните калници и HID фарове с интегрирани светодиоди. Отзад има отличителен спойлер, изпускателна система с четири ауспуха и вдъхновени от Camaro стопове.
Стайлинг промените се пренасят в кабината, където моделът е със значително подобрен интериор с висококачествени материали. Известни акценти включват кожена тапицерия, карбонови и алуминиеви декоративни елементи, както и два 8-инчови дисплея.
Мощността се осигурява от нов 6,2-литров LT1 V8 двигател с директно впръскване, който развива около 450 к.с. и 609 Нм въртящ момент. Благодарение на намаленото тегло и повишена производителност, Corvette ускорява от 0 до 100 км/ч за около от 4 секунди.
Corvette Stingray ще влезе в продажба през третото тримесечие на 2013 г., като цените ще бъдат обявени малко преди старта.
Вижте как се промени Corvette през годините >>