Концептуалният автомобил е изграден върху Spaceframe-конструкция от карбонов композит, което оптимизира масата, а иновативната концепция на интериора с три пълноценни места осигурява достатъчно място за трети пътник при кратки пътувания.
Вижте снимки
Както отвън, така и отвътре са използвани цветовете на британския национален флаг Union Jack, като винаги доминира тъмносиният цвят, съпроводен от акценти в червено и бяло. Цветът на каросерията е допълнен с видими карбонови компоненти в предната част и в областта на вратите. Полираните до блясък елементи от 18-инчовите алуминиеви джанти на MINI Rocketman Concept са лакирани в бяло с допълнителни акценти в червен металик. Корпусите на страничните огледала, дръжката за отваряне на багажника, както и рамките около радиаторната решетка и фаровете са покрити с бял матов порцеланов лак.
Радиаторната решетка се отличава със структура, съставена от MINI емблеми. Червена лента подчертава типичната за MINI диагонална връзка между калника и вратата на нивото на предната колона, която при концептуалния автомобил е особено мощна и носи шарнирите на вратите. Задните светлини с формата на трапецовидни гривни работят с прожекторна технология.
Концептуалният прототип е се оборудва с изцяло остъклен покрив, чиито осветени подпори изобразяват мотив от британския национален флаг Union Jack.
В интериора откриваме същата цветова концепция - тапицериите на вратите и на страничните панели отзад са покрити с тъмносиня кожа набук. Ефектен контраст осигуряват и типичните за MINI елипсовидни дръжки на тапицираните в бяла кожа врати. Кръглите рамки около дюзите на вентилацията, дръжките на вратите и високоговорителите са изработени от две части и се състоят от вътрешен червен и външен бял пръстен.
Най-впечатляващият елемент на арматурното табло е оградената с червен пръстен повърхност на кокпита с триизмерен ефект. При тапицериите на седалките синята кожа набук е комбинирана с новаторски текстилни влакна. Предпазните колани също са тъмносини.