Няколко месеца преди началото на Олимпийските игри в британската столица Лондон MINI представя два нови Edition-модела. MINI Baker Street и MINI Bayswater се отличават с изразителни дизайнерски елементи и ексклузивно оборудване. Първият изразява свежия и иновативен дух на марката, докато вторият набляга преди всичко на спортния дух и яркия талант по отношение на пъргавина и прецизна управляемост. Двата Edition-модела са планирани за производство за ограничен период от време и ще се предлагат в целия свят.
Вижте снимки
MINI Baker Street ще се спряга в модификациите MINI One, MINI Cooper, MINI One D и MINI Cooper D. MINI Bayswater ще е на разположение като MINI Cooper, MINI Cooper S, MINI Cooper D и MINI Cooper SD.
Сред характерните за MINI Baker Street специално разработени детайли са външния цвят Rooftop Grey металик, комбиниран със специфични ленти на предния капак, чийто черен основен цвят получава особено излъчване благодарение на дискретните V-образни мотиви.16-инчовите, черни алуминиеви джанти с дизайн 6-Star Twin Spoke, както и черните корпуси на страничните огледала създават възхитителни контрасти към мощното, модерно излъчване на новото лаково покритие. По желание за MINI Baker Street се предлагат и цветовете Pepper White и Midnight Black. При вариантите MINI Cooper и MINI Cooper D Edition-модела е и с черен покрив.
Обозначението “Baker Street“ на рамките на страничните мигачи, подчертава ексклузивния характер на модела. Различната атмосфера в интериора се осигурява от новата интерпретация на предлаганите тапицерии на седалките комбинация текстил/кожа и ексклузивните вътрешни декоративни елементи. Тапицерия на седалките Cross Check Rooftop Grey е с ромбовидна повърхност в класически британски стил. Тя отлично хармонира с декоративните елементи в кокпита Cross Check Rooftop Grey light. Светло-сивите контрастни шевове на стелките, маншоните на скоростния лост, респективно селектора на автоматичната трансмисия и на лоста на ръчната спирачка, както и бордовете на седалките и лайстните на праговете с надпис „Baker Street“ дооформят специфичното оборудване на интериора, което се допълва и от вътрешни декоративни елементи Chrome Line.
Оборудването на MINI Baker Street включва и пакета Pepper, който се състои и от климатична инсталация, бордови компютър, кожен волан, външни декоративни елементи Chrome Line, фарове за мъгла, пакет светлини и регулираща се по височина седалка на пътника до водача. Програмата от допълнително оборудване за MINI включва и други опции.
Предлаганите двигатели са MINI One (98 к.с.), MINI Cooper (122 к.с.), MINI One D (66 кВт/90 к.с.) и MINI Cooper D (82 кВт/112 к.с.). Всички модификации са серийно оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия, като опция се предлага 6-степенна автоматична трансмисия.
Името на MINI Baker Street веднага припомня на посетителите и жителите на Лондон адреса на литературния герой Шерлок Холмс. Днес в непосредствена близост до станцията на метрото „Бейкър Стрийт“ се намират музеят на Шерлок Холмс, както и колекцията от восъчни фигури на Мадам Тюсо. MINI Bayswater привлича вниманието с ясно изразен спортен темперамент и екстровертен стил. Външният цвят Kite Blue металик е разработено ексклузивно за Edition-модела, а също и 17-инчовите алуминиеви джанти с дизайн Sandblast и черна повърхност и светли, полирани ръбове на джантите и спиците.
Обозначението на модела „Bayswater“ украсява рамките на страничните мигачи, както и лайстните на праговете и бордовете на седалките. Седалките с перфорирана кожа са в ексклузивния цвят Rocklite Anthracite с металически блестящи странични опори и сини и сиви контрастни шевове. Двуцветните контрастни шевове са повторени и върху маншоните на скоростния лост, респективно селектора на автоматичната трансмисия, както и на лоста на ръчната спирачка.
Други отличителни дизайнерски елементи в интериора са вътрешната лайстна Piano Black, чиято структура повтаря графиката на спортните ленти на предния капак, както и цветните елементи на кожената тапицерия в цвят Rocklite Anthracite, чиито висококачествен характер се подчертава от черните шевове.
Спортното излъчване на MINI Bayswater е в унисон с предлаганите двигатели - MINI Cooper (90 кВт/122 к.с.) и MINI Cooper S (135 кВт/184 к.с.), както и MINI Cooper D (82 кВт/112 к.с.) и MINI Cooper SD (105 кВт/143 к.с.). MINI Bayswater също се оборудва серийно с 6-степенна механична скоростна кутия или опционално с 6-степенна автоматична трансмисия.
Името MINI Bayswater идва от особено жизнен квартал на британската столица Лондон. Част от него е не по-малко известният Хайд Парк.