Частният състезателен отбор от Нюрбург - Bulldog Racing, празнува най-доброто класиране на едно MINI в 24-часовото състезание на пистата "Нюрбургринг" в 64-годишната история на марката със специален модел Bulldog Racing Edition.

Вижте в детайли лимитираното MINI Bulldog Racing Edition  >>  >>  >>

"Второто място и първият подиум за MINI в класа на серийните автомобили е голям успех. Още в момента на пресичането на финалната линия се роди идеята да споделим този момент с нашите почитатели. Най-голямото ни предизвикателство при разработването на Bulldog Racing Edition беше да пуснем на пътя автомобил, който да е възможно най-близо до състезателния и въпреки това има редовна регистрация за обществените пътища", каза Александър Шабах, управляващ директор на Bulldog Racing.

Снимки: MINI

За основата на този състезателен автомобил е използвано MINI John Cooper Works с 6-степенна механична скоростна кутия. Максималната мощност на модела е 231 к.с., а максималният въртящ момент е 320 Нм.

Двигателят и много от оборудванията на специалния модел отговарят на състезателния автомобил със стартов номер #126 на Bulldog Racing, но заради пригодността за всекидневието при него липсват някои от предпазните мерки за сигурност, включени в регламента на състезанията.

Снимки: MINI

Всеки екземпляр се произвежда според желанията на клиента и преди доставката се настройва на "Северната отсечка" на пистата "Нюрбургринг".

Новото MINI John Cooper Works в специалната версия Bulldog Racing Edition създава истинско състезателно усещане за пътя, постигнато чрез взаимодействието на компоненти за моторни спортове, които могат да се комбинират и инсталират индивидуално и според изискванията на клиента.

Ключов елемент на специалния модел е регулируемото окачване KW V3, което не само повишава сцеплението, но и прави по-прецизно поведението при завиване и сигурността в граничен режим.

Снимки: MINI

Настройката на окачването се извършва индивидуално за всеки автомобил от един от професионалните пилоти на Bulldog Racing на "Северната отсечка" на пистата "Нюрбургринг". Монтираните 17-инчови алуминиеви джанти OZ HyperGT в комбинация със спортната изпускателна система на Remus осигуряват ярко и вълнуващо излъчване.

С големия си опит със състезателните гуми, фирмата Pirelli пое производството на гумите за специалния модел с гуми P Zero Performance с размер 205/45 R17. Комплектът Stern Performance Parts Clubsport замества задната седалка с греда с мрежа и тапицерия. Резултатът е понижаване на теглото, което подобрява динамиката на автомобила.

Снимка: MINI

Един от визуалните акценти в екстериора е голямото декоративно фолио на покрива Bulldog Racing, което е традиционно за всеки състезателен автомобил на Bulldog Racing.

В интериора всеки автомобил от лимитираната серия Bulldog Racing Edition е оборудван с индивидуален плакет, който обозначава автомобила като номериран екземпляр от серията и документира деня на настройките на окачването, както и с други отличителни детайли.

Снимка: MINI

Всеки автомобил е проектиран според изискванията на клиента, което го прави уникален. Специалният модел показва какви модификации могат да бъдат извършени по колата. Отборът на Bulldog Racing може да направи подобрения и на по-стари автомобили MINI от текущата серия, произведени през 2014 г. или по-късно.