Моделът има еволюционен дизайн, който е силно повлиян от концепцията LF-CC. Колата разполага с отличителна решетка и LED дневни светлини. Новият IS има извити странични прагове, двойна изпускателна система и задни светлини, които обгръщат колата отстрани. F Sport се отличава и с променена предна броня и уникална предна решетка, която има по-висока "талия" за подобряване на въздушния поток.
Вижте снимки >>
Спортният стил се пренася в интериора, като моделът приема вдъхновена от LFA кабина с първокласни материали и удобства от висок клас. От Lexus казват, че увеличената колесна база дава на модела значително повече място за краката на задната седалка.
Lexus е сдържан относно детайлите, но ​​казва, че F Sport вариантът ще включва алуминиеви педали, елементи с "3D ефект" и перфорирани кожени акценти на волана и скоростния лост.
Очаква се моделът да се предлага с три различни двигателя. Е 250 може да бъде оборудван с 2.5-литров V6 двигател, развиващ повече от 200 к.с., а Е 350 може да разчита на 3,5-литров V6 двигател с около 300 к.с. Ще има и 300H вариант, който се очаква да разполага с хибридна система, която включва 2.5-литров четирицилиндров двигател с около 240 к.с.