Моделът е получил няколко външни актуализации, изцяло нова кабина и допълнителни екстри. За последен път Land Rover освежи Freelander през 2010 г., когато модифицира задния капак и решетката и представи eD4 2WD версия.
Британският автомобилен производител е прибавил LED фарове и стопове, а предните светлини разполагат с различен дизайн. Клиентите ще могат да поръчат колата с три нови цвята за екстериора: Маврицийско синьо, "Aintree" зелено и Хавана.
Вижте снимки
Вътре има изцяло нова централна конзола, 5-инчов екран, разположен в центъра на арматурното табло, заедно с нови технологии като безключово стартиране, камера за обратно виждане и система за гласово активиране.
Аудио системата Meridian, която беше представена в Evoque вече е на разположение за Freelander 2 в два варианта: с 11 високоговорителя и 380W и 17 високоговорителя и 825W. Последната включва и по-голям 7-инчов централен дисплей. Стандартният модел се предлага с аудио система с 8 високоговорителя и 80W.
Няма промяна при двигателите - опциите включват 3 четирицилиндрови, 2,2-литрови турбодизелови двигателя. Това са TD4 (184 к.с.), SD4 (187 к.с.) и eD4 (148 к.с.), който е на разположение само за 2WD версия с механична скоростна кутия.