От компанията обясниха, че серийната версия ще запази почти всички дизайнерски решения от концепта със същото име, както и че 80% от батерията ще може да се зареждат за 45 минути, предава autoclub.bg.

Вижте концепцията на I-Pace >> >> >>



Jaguar осигури и информация за тестовете на I-Pace при минус 40 градуса в Швеция, за да подкрепи тезата, че електромобилите имат сериозен шанс да се справят с един от основните фактори, намаляващи пробега – студът. По цикъла NEDC пробегът на I-Pace с едно зареждане е около 500 километра, но в реални условия ще е по-нисък.

Jaguar и Audi водят оспорвана битка за това кой ще предложи първия премиум електрически SUV на пазара, въпреки че на него от години присъства Tesla Model X. От двете европейски марки обаче твърдят, че техните модели ще осигурят на клиентите „по-традиционно SUV изживяване” в сравнение с модела на Tesla.

Според източници от Jaguar, I-Pace ще е най-радикалният модел в 81-годишната история на марката, а цената му във Великобритания ще стартира от около 60 000 лири, като продажбите започват през юли.