Преди 3 години Hyundai представи модела Bayon, който представлява един много интересен малък кросоувър, отговарящ на сериозните критерии на клиентите за гъвкавост и удоволствие от шофирането както в града, така и извън него. Сега Hyundai показва обновения Bayon, който се отличава със съвременен дизайн и освежен интериор, проектиран специално за европейския пазар.

Вижте как изглежда обновеният Hyundai Bayon  >>  >>  >>

Обновеният Hyundai Bayon е получил усъвършенствани технологии за свързаност, както и подобрено вътрешно осветление. Освен това в колата са вградени много системи за безопасност от последно поколение. С направените подобрения Hyundai Bayon е станал още по-модерен кросоувър, като запазва просторния си интериор и големия си багажник.

Снимка: Hyundai

Hyundai Bayon e признат със своя стилен и впечатляващ дизайн, който го различава от останалите модели в този клас. Този ефект е постигнат чрез вълнуващи пропорции, както и силни графични детайли. Първото, което се забелязва в новия модел, е новата предна решетка, която добавя още един елемент на стил и изтънченост, създавайки внушителна позиция за този автомобил.

Дневните LED светлини създават новия светлинен отличителен подпис на Hyundai, наречен "Гладък хоризонт", който е характерен за всички нови модели на марката. Формата и шарката на предната броня, както и радиаторната решетка са променени, за да създадат по-смел и мощен външен вид. В задната част светлините с форма на стрела подчертават динамиката на колоната, създавайки широка позиция, а бронята е с преработен дизайн.

Снимка: Hyundai

Като цяло хоризонталните линии, триъгълните форми и ъгловите детайли, както в купето, така и в светлинната архитектура, подчертават ширината и придават на Hyundai Bayon съвременен и модерен външен вид. Добавени са и нови 16- и 17-инчови джанти.

За каросерията на модела се предлагат общо девет цвята, от които четири са нови - перлено сиво Lumen, перлено синьо Meta, лимоново жълто металик и перлено синьо Vibrant. В комбинация с няколко екстериорни цвята се предлага допълнителен двуцветен покрив в черно Phantom.

Снимка: Hyundai

Обновеният Hyundai Bayon предлага усъвършенствана технология за свързване. Неговият съвременен дигитален кокпит и модерните функции за информация и развлечения са още по-добре ориентирани към потребителите, благодарение на актуализациите на картите по въздуха.

Пред водача се намира 4,2-инчов LCD дисплей и 10,25-инчов централен сензорен екран за аудиовизуална навигация дори и в стандартно оборудване. Новият Hyundai Bayon продължава да предлага функции, популярни в предишната версия, като опционалния 10,25-инчов дигитален дисплей с променящи се конфигурации с различни графики, в зависимост от режима на движение.

Снимка: Hyundai

Моделът предлага интеграция със смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto, безжично зарядно устройство и най-новата актуализация на технологията Bluelink, която позволява дистанционно предаване на данни от подвижни или неподвижни обекти към други такива. Двата USB-C порта, по един отпред и един отзад, улесняват едновременното зареждане на най-новите технологични устройства.

Предният USB-A порт също така предлага и трансфер на данни, което позволява на пътниците да свържат телефона си към информационно-развлекателната система на автомобила. Първокласната аудиосистема Bose допълва пакета, обещавайки на пътниците висококачествено озвучаване благодарение на своите 8 високоговорителя, включително и субуфер.

Снимка: Hyundai

Новият Hyundai Bayon се отличава с просторен, добре осветен интериор, със силен акцент върху максимизирането на комфорта на пътниците, както и големия обем на багажника. Обновеният модел е заменил електрическите крушки с LED технология и има опция за многоцветно амбиентно осветление, което позволява на пътниците да регулират цвета на вътрешното осветление, така че да пасне на тяхното настроение.

Новият Hyundai Bayon е оборудван с редица функции за полуавтономно шофиране, които го отличават от неговите конкуренти. Асистентът за следване на лентата поддържа автомобила в средата на лентата за движение. Асистентът за избягване на челен сблъсък първо алармира, след което, ако е необходимо, задейства спирачките, за да предотврати евентуален сблъсък. Тази функция включва разпознаване на автомобили, пешеходци и велосипедисти, която може да задейства спирачките, за да предотврати сблъсък с тях, както и с насрещна кола при завиване на кръстовище.

Снимка: Hyundai

Усъвършенстваният интелигентен круиз контрол използва данни от навигационната система на автомобила, за да регулира автономно скоростта при шофиране по магистрала или скоростен път. Асистентът за избягване на сблъсък в мъртвата точка използва множество сензори, разположени около колата, за да следи завоите и ако бъде засечено друго превозно средство, се появява визуално предупреждение на страничните огледала.

Когато е необходимо, асистентът действа върху спирачката, за да избегне сблъсък или да намали щетите от удара. Функцията за предупреждение за вниманието на водача анализира моделите на шофиране, за да помогне за откриване на сънливо или разсеяно шофиране. Тази система предупреждава водача, когато превозното средство пред него започне да се движи.

Снимка: Hyundai

Очаква се производството на новия Hyundai Bayon да стартира през пролетта на 2024 г, а само няколко месеца след това да е по европейските пътища. В България автомобилът ще се внася от официалния представител на марката Hyundai в страната - "Индустриал Комерс".