На база анализите на данните за световните регистрации на Полк, 288 724 автомобила са регистрирани през първото тримесечие.

За затвърждаване титлата на Focus като най-продаваният лек автомобил роля е изиграло и търсенето на ключови пазари като Великобритания, Бразилия и Китай.
„Статистиката е красноречива“, заяви Роланд де Ваард, вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Глобалният ни Focus завладя потребителите по света заради забележителните си технологии, отлична икономичност и динамика, страхотно управление и всичко това на много конкурентна цена“.
Вижте снимки>>
Европейските клиенти вече могат да поръчват и новия електрически Focus. Електрическият Focus е и първият изцяло електрически пътнически автомобил, който се произвежда в Германия директно на поточната линия на серийния модел.
Флагманът Focus ST с 250 к.с. е първият истински глобален спортен автомобил на Ford – представен на пазара в САЩ миналата година, а в Азия – тази година. Наскоро Ford обяви нова версия на Focus, който ще е първият нехибриден бензинов семеен автомобил в Европа с 99 г/км СО2 емисии. Използвайки специално настроена версия на 1.0-литров EcoBoost двигател на Ford със 100 к.с., Focus ще постига водещ в класа разход на гориво от 4.3 л/100 км. Въглеродните емисии са намалени с 47% спрямо първия Focus и сега са със стойности от 99 гр/км.
Focus се произвежда в 9 завода на 4 континента. Заводите в Германия, САЩ, Русия, Китай, Тайланд, Виетнам, Тайван и Аржентина имат общ капацитет да произвеждат над 1.5 милиона Focus-а годишно или 2 автомобила на минута.