През тази година подразделението на Land Rover за всъдеходи - Defender, ще представи нов високопроизводителен герой за всякакви терени - новият Defender OCTA. Флагманският всъдеход ще бъде най-здравият, най-мощният и луксозен модел в гамата, очертавайки амбициите на марката.

Новият Defender OCTA ще разполага с V-образен 8-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор Twin Turbo тип мек хибрид и водещо в класа динамично въздушно окачване, позволяващо екстремна производителност на всякакви терени. За първи път в Defender OCTA, новото динамично въздушно окачване ще даде на всъдехода несравним спектър от възможности, комфорт и спокойствие, независимо дали сте на пътя или извън него.

Снимка: Land Rover

"Defender е синоним на способност и проходимост на всякакви терени с отличителна линия още от Серия 1 през 1948 г. Новият Defender OCTA ще изведе модела на по-високо ниво, с интригуващ силует, иновативна технология и несравнимо внимание към детайла. Това ще позволи на нашите клиенти да преживеят епични приключения в усъвършенстван лукс", сподели Марк Камерън, управляващ директор в Defender.

Хидравличната взаимосвързана технология на динамично въздушно окачване включва иновативна система за контрол на наклона, която ще позволи на Defender OCTA да поддържа почти равна позиция по време на ускорение, спиране и завиване на пътя, като същевременно максимизира независимото движение на гумите и артикулацията дори в най-предизвикателните терени. За да отрази луксозните характеристики на автомобила, новото име OCTA е вдъхновено от формата на диамант (октаедър), тъй като диамантът е най-твърдото естествено срещащо се вещество на Земята, известно със своята рядкост.

Снимка: Land Rover

Новата диамантена графика символизира флагманския Defender. Той присъства в редица вътрешни и външни компоненти. Титанът също е избран заради своята здравина и устойчивост на елементите в естественото си състояние.

"Името и характерната графика на Defender OCTA са отличителни за силата, издръжливостта и привлекателността на автомобила, вдъхновени от подобните на диамант характеристики на Defender. Новата графика ще идентифицира за първи път всички водещи модели на Defender в бъдеще", добави Марк Камерън.

Преди пълното му разкриване по-късно тази година, бъдещите клиенти ще бъдат поканени на ексклузивно събитие като част от новата глобална серия Defender Elements. Клиентите, които искат да бъдат първите горди собственици на Defender OCTA, могат да се свържат с дилърствата на "Мото-Пфое" в страната.

Снимка: Land Rover