Компанията Citroen представи на изложението в Щутгарт новия кемпер Holidays, който представлява истински мобилен дом. Кемперът е обмислен и усъвършенстван до най-малките детайли, за да предложи максимален комфорт и пътешествия без ограничения. Моделът предлага до четири спални места, кухня, подвижна маса, сгъваем покрив с допълнително пространство, въртящи се предни седалки и много други функции и удобства.

Вижте всички удобства и функции в новия Citroen Holidays  >>  >>  >>

Новият Citroen Holidays е създаден за вълнуващи бягства към свободните простори и е много практичен при ежедневна употреба със своите умерени габарити и ново сервоуправление. Новият Citroen Holidays е базиран на наскоро обновения SpaceTourer и споделя много от неговите качества и предимства. Той е с модерен, изразителен и енергичен дизайн, информационно-развлекателна система от ново поколение с 10-инчов сензорен екран и до 17 системи и технологии за асистенция на водача, осигуряващи допълнително спокойствие на борда.

Снимка: Citroen

Обявените през лятото на 2023 година стъпки на Citroen за укрепване на позициите на марката в сегмента на вановете за живеене сега придобиват реални форми с представянето на новия Citroen Holidays на щанда на марката на един от най-големите в Европа търговски панаири в сферата на свободното време и пътуванията, който се провежда в панаирния център на Щутгарт.

Моделът предлага първокласен комфорт, простор и пълна свобода в приключенията със своя четириместен интериор с модерно оборудване и гъвкави модулни решения. В него водачът и неговите спътници могат да преспиват, да приготвят своята храна, да споделят празнични моменти и всеки ден да се събуждат сред различни природни пейзажи.

Снимка: Citroen

Последното поколение на системите и технологиите за асистенция на водача повишават нивото на безопасност, удобството и спокойствието на всички на борда, докато компактните размери и лекотата на управлението правят новия Citroen Holidays много приятен и практичен и за ежедневна употреба. Със своя изразителен дизайн и пълната свобода, Citroen Holidays открива нова врата към преоткриване на света в пълно спокойствие.

Домашен уют на колела

В сътрудничество с Bravia Mobil - водеща на пазара компания за преоборудване и трансформации на автомобили, марката Citroen подготви серийното производство на кемпера Holidays. Новият кемпер е създаден на технологичната основа на модела SpaceTourer. Новият модел е проектиран и обмислен до най-малките детайли, за да може да гарантира голяма автономност и свобода при всяко пътуване.

Новият Citroen Holidays е истински уютен дом, който ви придружава навсякъде според вашите желания и ви дава свободата да изживеете уникални моменти на неочаквани места. Гъвкавата концепция и възможностите за модулни трансформации позволяват престоя сред природата в условия на минимални ограничения и висок комфорт.

Снимка: Citroen

Лакираният в основния цвят на каросерията покрив с разгъваща се конструкция е част от стандартното оборудване на модела, който позволява потребителите да ползват удобно интериора изправени и увеличава броя на спалните места до общо четири. Две от тях са на общата седалка на втория ред, която може да се плъзга и трансформира в спалня с ширина 1,15 и дължина 1,90 метра.

Седалката може и да се демонтира в случаите, в които хората предпочитат да разполагат с повече пространство в интериора. Другите две места са в таванската част, където под звездите има легло с ширина 1,20 метра и дължина 1,95 метра. При него матракът е оформен с анатомични вдлъбнатини, които намаляват заеманото пространство и осигуряват комфорт за тялото и спокоен сън.

Снимка: Citroen

Използващите спалнята на първия етаж на свой ред могат да се насладят на възможността за отваряне на задния прозорец и непосредствения контакт с природата. Дискретната защита на салона се осигурява от щорите с вакуумни елементи на челното стъкло и страничните прозорци. Разгъващото се пространство под покрива също предоставя вградени щори и прозорец за удобно регулиране на вентилацията и проникващата вътре светлина.

Кухненският бокс е оборудван с мивка, два газови котлона, хладилник с обем 16 литра и прибираща се маса. Благодарение на функцията за завъртане на предните седалки към пътническото и жилищно пространство в задната част, вътре могат да седнат удобно и да се хранят на закрито четирима човека. В същото време двете странични плъзгащи се врати по желание с електрически механизъм позволяват готвене навън и хранене на открито в слънчевите дни, като в тази конфигурация прибиращата се маса може да се постави зад кухнята.

Снимка: Citroen

А когато слънчевите лъчи са твърде силни и горещи, Citroen Holidays е готов да предложи релси за закрепване на подвижна слънцезащитна тента, която се предлага като аксесоар и от двете страни на каросерията. Има и възможност за преместване на кухненския модул за готвене сред природата.

Вътрешното пространство е функционално и практично. Масата в помещението може да се използва за хранене, за работа, за игра на карти или пък може да бъде напълно прибрана, за освободи повече пространство за хора и багаж, когато това е необходимо. С цел да улесни поддържането на реда и удобството, интериорът на Citroen Holidays предлага и множество места за съхранение на вещи.

Снимка: Citroen

Освен това моделът разполага с 10-литров резервоар за чиста и 10-литров съд за отпадна вода. В задната част на новия Citroen Holidays може да се ползва и душ с 25-литров воден резервоар, а автомобилът може да се оборудва и с подвижни тоалетни.

За да осигури оптимален комфорт и защита от въздействието на неблагоприятните метеорологични условия, уютният интериор на Citroen Holidays предлага отоплителна система Webasto с възможност за програмиране. Вътрешното осветление на купето се управлява чрез отделен контролен панел. По този начин можете удобно и с лекота да настроите климатизацията и да създадете приятна светлинна атмосфера в кемпера.

Снимка: Citroen

Новият Citroen Holidays може да предложи електрически контакти с напрежение 230 волта за свързване на различни допълнителни консуматори и зареждане на мобилни устройства вътре и отвън, както и два USB-A и USB-C порта.

На централната конзола на арматурното табло удобно и в непосредствена близост до водача и спътника, е разположен и индукционен панел за безжично зареждане на смартфон. Възможно е по желание на покрива да бъде инсталиран и фотоволтаичен панел. Новият Citroen Holidays предлага и подготовка за инсталиране на теглич.

За ежедневни задачи и незабравими приключения

Сред другите предимства на Citroen Holidays е и неговата функционална гъвкавост. Създаденият с мисълта за приключения и пътешествия модел всъщност се оказва много практичен при всекидневна употреба. С негова помощ всеки може спокойно да изпълнява ежедневните си задачи през седмицата и да се трансформира в авантюрист, когато му дойде времето.

Със своята компактна дължина от 4,98 метра, новият модел предлага практична маневреност и лекота на управление. Освен това е внедрено и ново електрическо сервоуправление, което заменя електрохидравличната система именно с цел да намали усилията на водача и да подобри маневреността. Относително компактните размери на каросерията позволяват и по-лесно паркиране, докато височината от 1,99 метра не ограничава достъпа до повечето паркинги и гаражи и не подлежи на ограничения от страна на местното законодателство. 

Снимка: Citroen

Картината от камерата за задно виждане Top Rear Vision и електрическата ръчна спирачка също се грижат за максималния комфорт на водача при паркиране и други маневри в тесни пространства, а в много страни сравнително ниската височина на каросерията е предпоставка за по-изгодни тарифи по отношение на пътните такси.

Кухненският модул и тоалетните са подвижни и могат да се отстранят при необходимост, превръщайки кемпера в пълноценно превозно средство за ежедневна употреба, способно да транспортира четирима души и да превозва сериозно количество багаж. Двете странични плъзгащи се врати могат да бъдат поръчани с електрически механизми, които улесняват значително достъпа до пътническото пространство в задната част.

Снимка: Citroen

Новият Citroen Holidays се предлага с гама от два модерни дизелови двигатели BlueHDi 145 в съчетание с 6-степенна механична предавателна кутия и BlueHDi 180 в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия. Благодарение на тези две мощни и икономични комбинации, изминаването на дълги разстояния не е проблем, а изследването на нови територии не се ограничава от притеснения за пробега.

На път със стил и спокойствие

Новият Citroen Holidays предлага всички предимства, качества и нововъведения на наскоро представения SpaceTourer - модел с несъмнен чар и ярък характер. Още от пръв поглед Holidays впечатлява със своя модерен дизайн, демонстриращ новата идентичност на Citroen. Оформлението на предната част се откроява с новата емблема и новата светлинна графика на марката.

Новият Citroen Holidays е ван с мощна, внушителна осанка и елегантни, плавни форми, чиято енергия вдъхновява както по градските улици, така и в приключенията сред природата. Моделът ще се предлага във вече познатите от SpaceTourer пет цвята на външното лаково покритие в бяло каолин, черна перла и сиво Acier, допълнени от новата сива тоналност титан и зеленото Kapari.

Снимка: Citroen

В интериора се откроява новото арматурно табло с уникален дизайн, съчетаващ елегантността с още по-добра практичност. Високото технологично ниво се подчертава от новия сензорен екран с диагонал 10 инча и висока разделителна способност, разположен високо в централната му част, а функционалността е подобрена с разширените интелигентни решения за съхранение на вещи.

Воланът също е нов и предлага вградени бутони за управление на различни функции и системи като телефон, аудиосистема, функции за асистенция на водача и др. Предлага се и възможност за поръчка на отопление. Новият Citroen Holidays предлага най-доброто, за да осигури вътрешна атмосфера и пътуване в крак с времето. Арматурното табло със изцяло дигитални показания и 10-инчов екран на контролните прибори вече е част от стандартното оборудване.

Снимка: Citroen

Цветните показания могат да бъдат индивидуално настроени от страна на водача и му предоставят най-важната информация в естетично издържана графична форма и отлично качество с висока разделителна способност. Големият сензорен централен екран с диагонал 10-инча и висока разделителна способност е съчетан с информационно-развлекателна система от ново поколение, която в най-високата си версия може да поддържа и 3D свързана навигация.

Новият сензорен екран осигурява на водача и неговите спътници естествен и безпрепятствен контрол върху мултимедийната среда, както по отношение на музиката и мобилния телефон, така и при функциите за конфигуриране на автомобила. Системата дава възможност за безжична смартфон интеграция чрез Wifi функция и пълна съвместимост с Android Auto и Apple CarPlay. Новият Citroen Holidays предлага и ефективна функция за гласово разпознаване на команди с естествени фрази, която превръща новата мултимедийна система в истински и наистина полезен личен асистент.

Снимка: Citroen

Новият Citroen Holidays демонстрира силен характер и забележително динамично поведение на пътя, с което придава нови, модерни измерения на удоволствието от пътуването. Достойно за марката Citroen удобство се отразява благотворно на тялото и духа, а приветливото вътрешно пространство с висока позиция на водача и отлична акустика гарантира оптимален комфорт на возене. Новият Citroen Holidays предлага 17 практични системи за асистенция на водача, спомагащи за безопасно шофиране без стрес и напрежение.

Това са технологии, които правят ежедневието на пътя по-леко и приятно, като функцията за достъп и стартиране без ключ, асистентът при потегляне по наклон, видеокамерата за маневри заден ход с картина отгоре, адаптивният круиз контрол с функция спри и тръгни, както и мерките за повишаване на безопасността, включващи функции като автоматичното аварийно спиране с разпознаване на пешеходци и велосипедисти, предупреждението за умора и загуба на концентрация у водача, асистентът за поддържане на лентата за движение, предупреждението за потенциален сблъсък, автоматичното превключване на къси светлини, функцията за разпознаване на пътни знаци и други.