Моделът е с дължина 4,21 метра и 1,75 метра широчина с оптимизирани вътрешни обеми и без командни бутони, които са заместени от 8-инчов сензорен екран, позволяващ достъп до всички функции - климатик, аудио, навигация, свързани услуги и помощ при шофиране, уточни компанията, цитирана от Франс прес и БТА.
Вижте снимки >>
В Cactus е внедрена новата задвижваща система, разработена от PSA Peugeot Citroеn, наречена "Hybrid Air". Тя комбинира бензинов двигател и подаване на въздух под налягане, което позволява да се постигне консумация от по-малко от 3 л/100 км.
Концептуалният модел показва какво можем да очакваме от бъдещите модели от линията С на Citroen, които трябва да се появят още през 2014 година.
В началото на годината производителят обяви, че иска да се заеме със сегмента от по-евтини коли, който не е в чак толкова лошо положение на свиващия се автомобилен пазар в Западна Европа, но без да има намерение да се впусне в производството на "low cost".
Първият такъв автомобил ще бъде произведен догодина в завода на Peugeot Citroen в Мадрид, посочи генералният директор Фредерик Банзе, без да се впуска в подробности за цената.