Главна роля в рекламите на модела е поверена на английския булдог Спайк, съобщиха от компанията. Всъщност датата не е подбрана случайно - на нея преди 107 години е роден сър Алек Исигонис. Именно той преди 50 години създава първият компактен автомобил, преобразил отрасъла.

Премиерата на новото MINI ще се състои на две места едновременно - в Лондон и в завода на марката в Оксфорд. Още същата седмица моделът ще дебютира и на две световни автосалона - в Лос Анжелис и Токио, но официалното му представяне ще бъде на изложбата в Шанхай догодина. Именно тогава моделът ще излезе в продажба.

Британската марка ще заложи на доста силна рекламна кампания, в която основен елемент ще бъдат традиционните за MINI екстравагантни клипове. Те ще трябва да покажат драйвърските качества на новия модел, както и неговата емоция.

Звездата в тях е булдогът Спайк, а в организация за заснемането на клиповете са участвали 120 души. Сред тях са дресьори, кинолози и ветеринари. Английският булдог отдавна е един от любимите символи на MINI. Негови изображения украсяват голяма част от аксесоарите на марката, а самият той се появява в част от рекламите на автомобила.