През последните няколко години BMW заложи на противоречиви дизайнерски решения. Огромните бъбреци на радиаторната решетка и дръзките ъгловити форми разделиха феновете.

Това обаче може да се промени скоро, тъй като главният дизайнер на марката, Адриан ван Хойдонк, казва, че бъдещите автомобили на BMW ще имат по-изчистен вид и евентуално радиаторни решетки, които са по-обрани.

Говорейки с TopGear, главният дизайнер на баварците, който е работил под ръководството на Крис Бенгъл - друга противоречива фигура в историята на BMW - казва, че те "не пренебрегват недоволството".

Въпреки това, продажбите от над 2,1 милиона в световен мащаб за марката като цяло и 177 000 само за BMW M през 2022 г. сочат, че противоречивите решения се отразяват добре на марката.

"Чувстваме, че в нашата работа трябва да продължаваме да добавяме нови елементи към дизайна, не можем да повтаряме това, което имаме. Мисля, че в бъдеще това, което ще бъде важно, е, че нашият дизайн ще бъде по-чист. Ние ще проектираме решетката според пропорцията на колата или според изражението, което искаме й придадем", споделя главния дизайнер на BMW.