Компактният SUV Audi Q2 става по-модерен и по-дигитален, тъй като получава цялостна технологична актуализация с нова мултимедийна система и виртуален кокпит. Всяко ново Audi Q2 ще се предлага стандартно с 8,8-инчов сензорен дисплей с висока разделителна способност на информационно-развлекателната система MMI и виртуален кокпит 12,3-инчов инструментален дисплей пред водача и трилъчев мултифункционален волан. Предишният бутон за въртене и натискане на централната конзола е заменен от удобно отделение за съхранение на предмети.

Снимка: Audi

Обновеното Audi Q2 получава цялостно технологично надграждане на своята информационно-развлекателна система. Всички модели вече ще се доставят с нов софтуер и хардуер. В обновения модел са внедрени допълнителни функции за безопасност, като разпознаване на пътни знаци, предупреждение за напускане на лентата и асистент за паркиране отзад, които разширяват гамата от стандартно оборудване.

Вижте как изглежда новият интериор на Audi Q2  >>  >>  >>

Всички варианти на модела Audi Q2 вече се предлагат стандартно с виртуалния кокпит на Audi. За разлика от традиционните инструменти за набиране, напълно дигиталният кокпит разполага с ярък Full HD дисплей с висока резолюция 1920 x 720 пиксела и широк набор от опции за персонализация. Бутонът за преглед на мултифункционалния волан позволява на водача да превключва между различните изгледи.

Снимка: Audi

Предлагат се няколко дизайна в зависимост от избраното ниво на оборудване, включително спортен дизайн с червени акценти или динамичен дизайн с противоположни скали. Шофьорите могат също така да превключват между две основни оформления на дисплея. При едното оформление скоростомерът и оборотомерът са приблизително със същия размер като аналоговите циферблати и интегрират медийна или навигационна информация в централната зона на дисплея.

При второто оформление размерът на скоростомера и оборотомера е намален, без да се нарушава четливостта. Това оформление включва и навигационна карта на почти цял екран с интегрирано планиране на маршрута. Големият му размер прави картата много по-лесна за четене от водача. Като допълнителна опция виртуалният кокпит на Audi се предлага и с новите тематични изгледи на Audi. Клиентите, избрали тази функция, могат да превключват между класически и динамичен изглед.

8,8-инчов сензорен екран и гласово управление

Новият 8,8-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система MMI е централното устройство за управление на най-модерната информационно-развлекателна система. Дисплеят е ярък и силно реагиращ, с разделителна способност от 1270 x 720 пиксела. В допълнение към управлението чрез докосване, системата може да се управлява и чрез естествена реч, което позволява мигновени отговори на сложни команди или въпроси. Удобно отделение за съхранение сега замества предишния бутон за въртене и натискане в централната конзола.

Снимка: Audi

Стандартното оборудване на Audi Q2 включва MMI Radio, което разполага с DAB тунер, два порта USB-C с възможност за данни в предната централна конзола, функции за спешни повиквания и няколко услуги на Audi Connect, като дистанционно управление за преглед и контролиране на определена информация за колата, включително отключване на вратите или проверка на нивото на горивото.

Като допълнителна функция подготвителният пакет за MMI Navigation включва интерфейса за смартфон Audi, който позволява на клиентите да активират и активират множество услуги Audi Connect, както и интелигентната навигационна система.

Снимка: Audi

Най-големият пакет MMI Navigation plus включва услуги Audi Connect, както и навигационни услуги със сателитни карти с висока разделителна способност и други услуги, например от Google. С MMI Navigation plus картата може да се проектира като голямо изображение във виртуалния кокпит на Audi, което я прави лесна за четене заедно с всички съответни данни за шофиране.

Една актуализация всеки месец поддържа картите, запазени в системата, актуални в продължение на 36 месеца след покупката. Пакетът също така включва допълнителни онлайн услуги, като например информация за трафика плюс специфични за лентата подробности за трафика, информация за паркиране на улицата, онлайн радио и онлайн идентификация на музика.

Снимка: Audi

Системата Audi Connect винаги използва постоянно инсталирана вградена SIM-карта. Опциите от висок клас допълват информационно-развлекателния пакет: първокласната звукова система Sonos с 13 високоговорителя и субуфер осигурява интензивен, кристално чист и мощен звук. Приложението Audi phone box улеснява клиентите да интегрират своя смартфон и многобройни функции в MMI, като същевременно усилва сигнала на мобилния телефон до 5G/LTE, за да осигури възможно най-доброто качество на гласа по всяко време.

Модернизираното Audi Q2 ще бъде пуснато на пазара през първата половина на 2024 г. Цената в Германия започва от 28 600 евро. Audi ще продължи да произвежда модела в основния си завод в Инголщат.