Предстоящият автосалон в Женева е любимото място за италианските дизайнери, особено за по-младите от тях. Затова и в Швейцария ще видим един проект, създаден съвместно от сътрудничеството между студентите по транспортен дизайн и Alfa Romeo Style Centre. Това е концептът на спортен седан Gloria, който трябва да помогне на италианската марка да завоюва пазарите на Америка и Азия.

Вече официално бе обявено, че Alfa Romeo се завръща на северноамериканския пазар, но това не може да стане само с модела на двуместен спортен автомобил - 4С, който компанията показа. Затова и миланската фирма е готова с голям спортен седан – 4.7 м. дължина, 2 м. широчина, 1.3 м. височина и междуосие от 2.9 метра. Името на модела също е тематично избрано - Gloria (Слава). Той прави впечатление с всички отличителни особености на дизайна на италианците – марковата решетка на радиатора, стремителни линии и напомняне от миналото на Alfa Romeo – кожени ивици и от двете страни.

Новият модел ще се предлага с мощни двигатели – V6 и V8 с двойно турбо. Техните характеристики все още не са обявени, но се знае, че мощността им в никакъв случай няма да бъде под 300 к.с. В разработката на Gloria са участвали 20 студенти от цял свят, които са приготвили макет в мащаб 1:4. В Женева обаче ще бъде показан пълноразмерен модел на концерта, като с помощта на iPad посетителите ще могат да променят цвета и обзавеждането на седана съобразно вкусовете си.